15 Temmuz’da Kırıkhan’dan dünyaya anlamlı mesaj

15 Temmuz’da Kırıkhan’dan dünyaya anlamlı mesaj

ABONE OL
16 Temmuz 2021 12:58
15 Temmuz’da Kırıkhan’dan dünyaya anlamlı mesaj
0

BEĞENDİM

ABONE OL

15 Temmuz hain kalkışmanın 5. Yıl dönümü olan Milli Birlik ve Demokrasi gününde Kırıkhan’dan dünyaya anlamlı ve net mesaj verildi.

Kanatlı Caddesi Belediye Hizmet Binası önünde saat 22.00’de düzenlenen Milli Birlik ve Demokrasi Günü programına, Hatay Vali Yardımcısı Mursal Çakıroğlu, Kırıkhan Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Ahmet Erol Yiğitalp, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, STK Temsilcileri, Şehit aileleri ve Gaziler katıldı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bütün Şehitlerimiz için saygı duruşunun yapılıp İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra bütün Şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim Tilaveti okunup dualar yapıldı.

YAVUZ; “GENÇLERİMİZE İÇİMİZDE HER ZAMAN HAİNLERİN OLABİLECEĞİNİ UNUTTURMAMIZ LAZIM”

Günün anlam ve önemine binaen konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ konuşmasında; “15 Temmuz birlikte bu meydanlarda bir çapulcu sürüsünün bu Bayrağı nasıl indiririm, bu Vatanı nasıl bölerim hesabıyla öteden bu yana tarihin derinliklerin de bu hesaplarla yoğrulanların iş birliği yaptığı geceydi. Ama onlar bu ülkenin tanklarıyla, toplarıyla Yunan’ın, İngiliz’in Fransız’ın, İtalya’nın yapmadığını o kendi bağrımızdan çıkıp da bir eline Kuranı Kerimi alıp diğer eline Bayrağı alarak bu Milletin değerleriyle inançlarıyla oynayanların meydan indiği geceydi.

O tanklarımızın toplarımızın o yüce Meclisimizi bombaladığı geceydi 15 Temmuz.

İşte onların hesaplamadıkları bir tek şey vardı. Onların hesaplamadıkları bu milletin imanıydı bu milletin yüreğiydi. Türk Milletinin yüce tarihinin derinliklerinden gelen kahramanlığını bunlar unutmuşlardı. Bu yüce millet, tankların topların karşısında önce şaşırdı. Çünkü göğsünde, omuzunda Ayyıldız amblemleri taşıyan askerlerimiz ve üniformasıydı. Ama içindekiler haindi.

Ama bu millet Allah’ın (c.c.) izniyle silkeledi onları tertemiz o Mehmetçiğin O Ay Yıldızı göğsünde armasıyla beraber hakiki sahiplerine teslim etti.

Ve Allah’ın (c.c.) izniyle biz inanıyoruz ki o hainler 15 Temmuz’la beraber bu topraklar üzerinde hesap yapanlara bir mesaj verdik. Oturun oturduğunuz yerde bu millet ayağa kalkarsa o üç kıtaya adaletle hükmettiğimiz günleri unutmadık. 3 kıtaya adaleti götürdüğümüz günleri unutmayın dedik biz onlara.

Bu millet Gemileri karadan yürüten bir ecdadın torunudur. Bu millet Mustafa Kemal Atatürk gibi yeniden küllerinden millet yaratanların bir ecdadın torunu. Bunları unuttular.

Biz daha çok birbirimize sarılacağız. Biz daha çok omuz omuza gelceğiz ki bu hainler bir daha fırsat bulamasınlar.

İşte bunları gençlerimize iyi anlatmamız lazım. İçimizde her daim hainlerin olabileceğini unutturmamamız lazım.

Şanlı Türk Bayrağımızla her zaman payidar kalacağız. Rabbim bir daha bu millete böyle hain kalkışmalar yaşatmasın.” Dedi.

Başkan Yavuz’un ardından konuşma yapan Vali Yardımcısı Mursal Çakıroğlu 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatıp bu milletin vatanı nasıl savunduğunu anlattığını.

Programda Kuran Kursu öğrencileri tarafından ilahiler okundu. Daha sonra yerel sanatçılar Kahramanlık türküleri söyledi.

15 Temmuz gecesiyle ilgili ve Kırıkhan’da 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı video görselleri izletildi.

Program okunan Aşr-ı Şerif, yapılan dua ve Sela verilmesi ile sona erdi.

En az 10 karakter gerekli