AYHAN YAVUZ; “TURİZM, BACASIZ FABRİKADIR”

AYHAN YAVUZ; “TURİZM, BACASIZ FABRİKADIR”

ABONE OL
14 Nisan 2021 12:02
AYHAN YAVUZ; “TURİZM, BACASIZ FABRİKADIR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ 15-22 Nisan Turizm haftası münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.


“Ülkemizde turizm bilincini geliştirmek ve halkımızın turizm faaliyetlerine katılımını sağlamak amacıyla, 1976 yılından itibaren her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasını Turizm Haftası olarak kutlamaktayız.” Diyen başkan Yavuz sözlerine şöyle devam etti.
“Turizm, bacasız fabrikadır. Ülkelerin ve şehirlerin ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra, farklı kültürlerin birbirini tanımasına ve kaynaşmasına da vesile olan turizm, Kırıkhan’ımızın, kalkınma hamlesindeki birinci önceliğidir.
İlçemizde turizm konusunda farkındalığı artırmak, ilçemiz halkının turizm hareketlerine katılım sağlamaları için çalışmalarımız devam etmektedir. İlçemizin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkarak yaşadığımız topraklar üzerinde hangi kültürlerin hayat sürdüğünü ve bizlere neler miras bıraktıklarını görerek, eski medeniyetlerden bizlere bırakılan tarihi eserleri koruyarak bizden sonraki nesillere aktarmanın gereğini yapmaya çalışıyoruz.
Anadolu’nun her köşesinde olduğu gibi Kırıkhan’ımız da insanlık tarihi açısından son derece önemli antik dönemden kalan şehir kalıntıları, Türkmen mezarlıkları ve höyükler bulunmaktadır. Kırıkhan Ceylanlı mahallemiz, sahip olduğu antik şehir kalıntıları ve ilçemizdeki irili ufaklı birçok höyük ile tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan medeniyetler içerisinde dünyanın en zengin bölgelerinden birisi olmuştur.
Yaylaları, tarihi konakları, 5 Kızlar kaya mezarları, Darb-ı Sak kalesi, Gölbaşı Gölü, Amik Ovası, Kaya mezarları, Tarihi Dana Ahmetli ve Murat Paşa köprüleri, sayısız höyükleri, Türkmen Mezarlığı, İslam’ın Manevi mimarlarından Bayezıd-i Bistami Hz.Türbesi ve son yıllarda oldukça öneme sahip yöresel ürünleriyle Kırıkhan’ımız son zamanlarda Turizmde kalkınma için önemli bir fırsat yakalamıştır.
Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız turizmin ekonomimizdeki payını artırmak için özverili çalışmalarını sürdürecektir. Yapılan etkili çalışma ve tanıtımlarla hem gelen turistin kalitesi yükseltilecek hem de kentte sunulan hizmetin kalitesini artıracak çözümler geliştirilip ekonomiye daha fazla katma değer sağlayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” münasebetiyle turizm sektörü mensuplarına ve bu alanda hizmet üreten tüm kurum ve kuruluşlarımız ile vatandaşlarımıza değerli katkılarından dolayı teşekkür eder, önümüzdeki turizm sezonunun ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz adına verimli geçmesini temenni ederim.” Dedi.

En az 10 karakter gerekli