Altınözü’ne, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi kazandırılacak

Altınözü’ne, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi kazandırılacak

ABONE OL
21 Kasım 2021 13:28
Altınözü’ne, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi kazandırılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altınözü ilçesine kazandırılması planlanan Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi için yürütülen çalışmalara hız verildi.

 Hatay Valiliği İl Afet ve Acil Durum Şube Müdürü Yusuf Göv, İlçe Yazı İşleri Müdürü Murat Hammutoğlu ve Altınözü İlçe Proje Koordinatörü Gökhan Arslan, Altınözü ilçesinde kurulacak olan Altınözü İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi alanında incelemelerde bulundu. Gerçekleşen toplantıda, yürütülecek çalışmalar ele alındı ve Altınözü İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nin hizmete açılabileceği tarih masaya yatırıldı.

ALTINÖZÜ İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANIM

Birinci derece deprem bölgesi olan Altınözü’nde, kurulacak olan Altınözü İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’yle birlikte meydana gelebilecek afet ve acil durumlara karşı hem yerel hem de ulusal düzeyde müdahale etmek ve bu müdahalelerin hazırlık faaliyetlerini netleştirmek için önemli bir kazanım elde edilmiş olacak. İlçede deprem, yangın, sel ve benzeri doğal afetlerin yanı sıra acil durum niteliği taşıyan olaylar olması durumunda süreç Altınözü Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi tarafından koordine edilecek. Kurulacak olan merkez, afet ve acil durumlarda can ve mal kurtarma, sağlık, iaşe, güvenlik, mal ve çevre koruma, sosyal ve psikolojik destek gibi hizmetlerin verilmesinden sorumlu olacak.

GENİŞ BİR SORUMLULUK AĞI OLACAK

Kısa bir süre içinde Altınözü’ne kazandırılması planlanan Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, ilçede meydana gelebilecek afetlerde bölgeyi en hızlı şekilde tarayarak, olayın büyüklüğünü, etkilenen alanı ve nüfus gibi bilgileri içeren ilk değerlendirmeleri Başkanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezine bildirecek. Olay bölgesine sağlık, arama ve kurtarma ile ilk yardım ekiplerinin sorunsuz ve süratli bir şekilde ulaşabilmesi için trafik, emniyet ve çevre güvenliği gibi tedbirleri alacak. Bunun yanı sıra olay bölgesinde yapılacak ölü yaralı ve acil ihtiyaç gibi her türlü tespit ve bilginin Başkanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezine bildirilmesinden sorumlu olacak.

En az 10 karakter gerekli