AMİK OVASINDA BUĞDAY HASADI BAŞLADI

AMİK OVASINDA BUĞDAY HASADI BAŞLADI

ABONE OL
23 Mayıs 2022 11:43
AMİK OVASINDA BUĞDAY HASADI BAŞLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman hafta sonu ovada yoğun bir mesai harcayarak vatandaşlarla buluşup, taziyelere katıldı.

Milletvekili Yayman, buğday hasadın başlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Amik Ovamızda ilk Buğday hasadına başlandı. Hayırlı ve bereketli hasatlarımız olsun. Değerli çiftçilerimize bol bereketli kazançlar dilerim.

Amik ovasında bu sene verimler güzel olacak. Çiftçilerimizle ve Ziraat odası Başkanlarımızla yaptığımız bire bir görüşmelerde başakların dolu olduğunu ve verimin yüksek olacağını dile getirdiler. İnşallah bu sene hem verim hem fiyat çiftçimizin yüzünü güldürecek” ifadelerini kullandı.

Yayman, çiftçilerde yaptığı görüşmelerde çiftçilerin “AMİK ovasında dönüme ortalama 600-700 kilo buğday beklediklerini bu verimin iyi olduğunu; TMO’nun açıklayacağı güzel fiyatı beklediklerini” dile getirdiklerini söyledi.

*DÜNYAYI KITLIKLA KORKUTUYORLAR *
Hatay Milletvekili Yayman, Dünyanın kıtlıkla imtihan edildiği bir dönemde çiftçimizi memnun edecek bir fiyatın açıklanacağı müjdesini verelim. İnşallah çiftçimize mahcup olmayacağız. Mazot, gübre, zirai ilaç, işçilik fiyatları ile tüm girdilerde yükselmeler oldu. Bunun farkındayız. Çiftçimizi zamlara mahkum etmeyeceğiz.

Girdi fiyatlarının yükselmesine bağlı olarak ürünlerimizin de fiyatları yükselmiştir. Çok şükür bu yıl havuç, soğan, patates Üreticisinin yüzü güldü. Şimdi sırada Buğday üreticimiz var.

Cumhurbaşkanımız daima çiftçimizin yanında olmuş ve onların sorunlarını kendi sorunu olarak görmüştür. Biz de daima çalışan, üreten, alın teri döken çiftçilerimizin yanındayız” sözlerini kullandı.

“BUĞDAY FİYATI ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK”
Kırıkhan’da ilk buğday hasarının yapılmasıyla ilgili açıklama Yapan Yayman, The Ekonomist dergisinin kapağında kafa taslarından oluşan buğday başakları vardır. Böyle bir kapak ilk defa yapılmıştır. Küreselciler, dünyayı açlıkla korkutmakta ve kıtlık olacağını öne sürmektedirler.

*ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ *
Bu kötücül analizlere karşı bizim umudumuz vardır. Her türlü soruna rağmen Dünyanın ve ülkemizin geleceği aydınlık olacaktır. Her zaman söylediğimiz gibi dünyanın geleceği tarımdadır. Biz çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.

Yayman Çiftçimin derdi benim derdimdir. Her zaman çiftçinin Yanındayım ifadelerini kullandı.

Antakya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Okay ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanımızdan Amik Ovamızın çiftçisinin yüzünü güldürecek bir buğday fiyatı bekliyoruz. Burada hasat başladı. Fiyatlar biran önce açıklanmalı ki çiftçi de önünü görüp ona göre bir ürün planlaması yapmalı.” Dedi.

En az 10 karakter gerekli