“Antakya Belediyesi’nden komşu il’deki yangına destek”

“Antakya Belediyesi’nden komşu il’deki yangına destek”

ABONE OL
1 Ağustos 2021 12:35
“Antakya Belediyesi’nden komşu il’deki yangına destek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Belediyesi komşu il olan Kilis’te meydana gelen orman yangınına ekipman ve insan kaynağıyla destek olmak için seferberlik başlattı. Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ın direktifleri doğrultusunda başlatılan ‘Gün Dayanışma Günü’ kampanyası ile Kilis’te çıkan yangında Antakya Belediyesi ekipleri cansiperane şekilde müdahalelerini sürdürüyor.

YILMAZ: TÜM GÜCÜMÜZLE KİLİS’İN YANINDAYIZ

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, ülkenin dört bir yanında eş zamanlı olarak çıkan orman yangınlarından dolayı büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirterek, “Kilis yangın söndürme çalışmalarına katkıda bulunmak üzere Antakya Belediyesi olarak ekipman ve insan kaynağımızla destek olduk. Her zaman her yerde milletimizin hizmetindeyiz. Ciğerimiz yanıyor. Çok sayıda ilimizin yanı sıra Kilis’te de devam eden bu yangınların bir an önce kontrol altına alınmasını temenni ediyorum. Yangını söndürme çalışmalarında cansiperane görev alan herkese Allah’tan kolaylıklar diliyor, yangından zarar gören hemşehrilerimize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yaşamını yitiren tüm canların üzüntüsünü yaşıyoruz. Aklımız ormanlarımızda. Yaraların bir an önce sarılması için Antakya Belediyesi olarak personelimiz ve ekipmanlarımızla yangın bölgesindeyiz” diye konuştu.Türkiye’nin farklı bölgelerinde orman yangınlarının çıktığını belirten Başkan Yılmaz, vatandaşları duyarlı olmaya yönelik çağrıda bulundu. Hava sıcaklığının yüksek, nem oranının düşük olmasının yangın riskini artırdığını dile getiren Yılmaz, “Orman yangınlarıyla geleceğimiz, ciğerlerimiz yanıyor. Yangın nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımız var, Allah’tan rahmet diliyorum. Evlerini kaybeden, hayvanlarını kaybedenlerin yaralarını sarmak için de girişimlerde bulunduk. Öte yandan yangın nedeniyle çok sayıdan yaban hayvanı da maalesef yanarak hayatını kaybetti.

BU ÜLKENİN ŞAHİN’LERİ, YASİN’LERİ, ERENCAN’LARI BİTMEZ

Başkan Yılmaz, yangında çalışan personellere su dağıtımı yapan gönüllü Şahin Akdemir’in hayatını kaybetmesi üzerine, “Şahin Akdemir, yüce gönüllü, pırıl pırıl bir gencimizdi. Şahin kardeşimiz şehit olmuştur. Bu ülkenin Şahinleri, Yasinleri, Erenleri bitmez. Merhametli, iyi yürekli insanları bitmez. Ruhu şad olsun. Şahin Akdemir’in yarım kalan işini biz tamamlıyoruz. Mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.(Haber: Hikmet OTUZBİR)

En az 10 karakter gerekli