ATSO sponsor oldu, Motivasyon Otobüsü Hatay’da öğrencilerle buluştu

ATSO sponsor oldu, Motivasyon Otobüsü Hatay’da öğrencilerle buluştu

ABONE OL
23 Ekim 2021 08:43
ATSO sponsor oldu, Motivasyon Otobüsü Hatay’da öğrencilerle buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de ilk olan ve dezavantajlı çocukları merkezine alan eğitim projesi ‘motivasyon otobüsü’ Hatay’da öğrencilerle buluştu. Bitiren Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Burcu Yeşilkaya, projenin Hatay a kazandırılmasında öncü olarak proje organizasyonunu gerçekleştirdi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Kudret Armağan’ın öncülüğünde başlatılan ‘Motivasyon Otobüsü’ projesinin 13’üncü durağı olan Hatay’da üç köy okulunda etkinlikler düzenlendi.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO), sponsorluğunda kentte, Bozhöyük Ortaokulu, Üzümdalı Ortaokulu ve Bitiren Ortaokulu’ndaki öğrenciler buluşan Motivasyon Otobüsü çeşitli etkinliklerle öğrencileri sevindirdi. 500 öğrencinin katılım gösterdiği etkinlikte, öğrenciler stres attı.


ATSO, SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNDE YİNE ÖNCÜ!
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) Başkan Yardımcısı Eşref Taner Özkaya’nın da katılım gösterdiği etkinlikte, eğitimin ardından çocuklara balon, kalem, kalemlik dağıtıldı, pamuk şeker ikram edildi.

Her alanda, eğitime önem veren ATSO, Türkiye genelinde çocuklara yönelik düzenlenen projede, sponsorluk görevini üstlendi. Etkinlikte, çocuklarla vakit geçiren ATSO Başkan Yardımcısı Eşref Taner Özkaya, buna ve buna benzer, eğitime yönelik projelerin desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı, emeğine geçen herkese teşekkür etti.


ARMAĞAN: “MOTİVASYON OTOBÜSÜNÜ ÜLKEMİZİN BÜTÜN İLLERİNDEKİ ÇOCUKLARLA BULUŞTURMAK İSTİYORUZ”
Öğrencilerin, motivasyon, iletişim, teknoloji, liderlik ve girişimcilik yönlerinin geliştirilmesine yönelik oluşturduğu Motivasyon Otobüsünün her kentte büyük ilgi gördüğünü söyleyen proje sahibi Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Kudret Armağan, “Motivasyon otobüsü, yıllar önce bir hayalle başladı.

Kütahya’nın Simav ilçesinden yola çıktık ve o gün bir hedef koyduk kendimize. Dedik ki, Edirne’den Kars’a kadar motivasyon otobüsünü ülkemizin bütün illerindeki çocuklarla buluşturmak istiyoruz.

Kimler bunlar, köylerde okuyan çocuklarımız, özel eğitim alan çocuklarımız, sosyal hizmetlere bağlı kurumlardaki çocuklarımızla bir hayalle başladı. Ama artık şu anda hayallerimizi yaşıyoruz.

Burada neler yapıyoruz ilk önce çocuklarımıza kendilerini ifade etme, nasıl iletişim kuracakları konusunda temel bilgiler veriyoruz. Daha sonra onlarla beyin egzersizleri yapıyoruz. Onlarla hayallerimizi renkli kağıtlara uçak yapıp geleceğe uçuruyoruz. En sonda tabi ki onları çok güzel pamuk şekerli bir sürpriz bekliyor.

Ama bunun yanında teknolojik uygulamaları hayatlarına nasıl entegre edeceklerini gösteriyoruz” dedi. Armağan, kendilerine sponsor olan ve eğitime önem veren Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) yönetim kurulu başkanı Hikmet Çinçin nezdinde, Başkan Yardımcısı Eşref Taner Özkaya’ya ve tüm ATSO personeline teşekkür etti.


Çocuklar, etkinlikte kendilerine verilen balonlara temsili olarak streslerini doldurup şişirdi, ardından stres dolu balonlar patlattı ve çeşitli oyunlar oynayarak, kendilerine verilen hediyeleri aldı, ikram edilen pamuk şekerleri yedi.

En az 10 karakter gerekli