BAŞKAN ERYILMAZ’IN KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ MESAJI

ABONE OL
26 Kasım 2020 05:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Eryılmaz mesajında; “ Hayatımızın her döneminde bizlere sevgi, hoşgörü ve özveriyle destek olan kadınlarımız her zaman el üstünde tutulmayı, sevgiyi ve saygıyı hak ediyorlar. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, kadınlarımızın sorunlarının paylaşıldığı, maruz kaldıkları kötü tavır ve davranışların engellenebilmesi için çözüm yollarının arandığı ve tüm dünyada kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak için Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kararı ile ilan edilen bir gündür. Kadınlarımıza hak ettikleri değeri her zaman vereceğimize ve dünya ülkelerine de örnek olacağımıza eminim. Toplumun temel yapı taşını oluşturan aile ve toplumdaki tüm fertlerin sevgi, saygı, huzur ve birlik içerisinde yaşamalarına önemli katkıları olan kadın, tarih boyunca toplumsal hayatta her zaman sevgi ve saygı görerek önemli bir yere sahip olmuş ve yönetim kadrolarında da önemli görevler üstlenmiştir.
Kadına karşı sergilenecek her türlü şiddet, kadınların en temel hakkı olan insan haklarının ihlali anlamına gelmektedir. Kadına şiddetin önlenmesinde eğitimin önemi büyüktür ve bu aşamada görevin en büyüğü sevgili öğretmenlerimize ve eğitimin ilk basamağı olan aile eğitiminde anne ve babalarımıza düşmektedir.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde yapılacak çalışmaların, kadınlarımızın sorunlarının çözülmesine yönelik adımlara vesile olacağına inanıyorum. Nedeni ne olursa olsun yeryüzünde hiçbir canlı şiddeti hak etmemektedir. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımıza herkesin gerekli sevgi ve saygıyı göstermelerini, tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diliyor, kadınlarımıza sevgi ve saygılar sunuyorum.” İfadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli