“Başkan Karataş’tan Lütfü Savaş’a hodri meydan”

“Başkan Karataş’tan Lütfü Savaş’a hodri meydan”

ABONE OL
30 Temmuz 2021 11:26
“Başkan Karataş’tan Lütfü Savaş’a hodri meydan”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Haber Gündem İnternet Sitesi sahibi gazeteci Recep Çaylı, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş ile gündeme yönelik bir ropörtaj gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde bir yerel televizyon kanalında Hassa Belediyesi ile ilgili teyide muhtaç iddialarda bulunan Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın iddialarını Başkan Karataş’a soran Çaylı, merak edilen tüm konulara açıklık getirdi.

LÜTFÜ SAVAŞ’IN HATAY’A VERECEĞİ BİR ŞEY YOK

Başkan Karataş yaptığı açıklamada, “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ortaya attığı iftiralar var. Buradan sizlerin aracılığıyla bu iftiralara cevap vererek halkımızın doğru bilgilenmesini amaçlıyoruz. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı aklını kiraya vermiş. Birileri bana bu belgeleri verdi diyor. Acaba bu birileri kim? Yoksa Pensilvanya’da mı yaşıyor? 8 yıldır HBB ve HATSU kendi bütçesinden Hassa’ya hiç hizmet yapmadı. Milletin yüzüne bakacak yüzü olmadığı için karalama kampanyası yapıyor. İçme suyu yapılmamış, ek yapılmış sadece. Lütfü Savaş’ın çalışayım vatandaşa hizmet edeyim kaygısı yok. Tek bildiği iktidar bana bütçe vermiyor. Ben 2,5 yıldır belediye başkanıyım ve kendisine çalışıyorum. Mecliste ne istedi de vermedik. Lütfü Savaş’ın Hatay’a vereceği hiçbir şey yok. Belediye başkanlığı kapasitesi yok. 7,5 yılda Hatay’a kalıcı ne gibi bir hizmet yapmış.

LÜTFÜ SAVAŞ YALAN SÖYLÜYOR

Millet Bahçesi ile ilgili anlattığı her şey yalan. Bu ilçede herkes beni de tanıyor onu da tanıyor. Kendisi Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyor. Ben de davet ediyorum bana attığı iftiralar nedeniyle. Bana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün vermiş olduğu belge var. Vatandaşın parseli 80dönüm. Burası ne TEKEL’in ne de başka bir kurumun. Burası dopkuma fabrikası olması için kamulaştırılmış ama yapılamamış. Şu an TOKİ’nin yeridir. Yol cephesinde 3.360 metre yeri var. Bunun da yol cephesi 300 metre. Lütfü Savaş bu yalanı nasıl söylüyor. Eşinin çocuğunun yüzüne nasıl bakıyor. Belediye başkanlığına saygım var. Ama bu yalana nasıl saygı duyayım. Lütfü Savaş gelsin bana cevap versin. Kimse kimseyi zan altında bırakamaz. Ben bakanlığı belgeleriyle konuşuyorum. Vatandaşın arsası 200 metre iken 160 metreye düşürdük. 12 metre yol açıp millet bahçesinin dört etrafına yol açıyoruz. Hassa’ya faydamız olsun diye uğraşıyoruz. Vatandaşın yerinden de 3 dönüm Millet Bahçesi’ne katıyoruz. Burada 9 dönüm arazi yok.

BİZ İHALELERİ LÜTFÜ SAVAŞ GİBİ YAPMIYORUZ

Ben bu belediyeye geldiğimde aynı gün kayyum atanması gereken bir belediyeydi. Kayyum atanmış gibi geldik. Memur maaşını alamamıştı biz gelene kadar. Buralar halı saha, tesis yapılacak yerler değil. Tabiki buraları satıp gelir elde edeceğiz. Borcumuzun tamamı 45 Trilyon. 500 Bin TL faiz ödüyoruz. Bu halde belediye ne iş yapabilir. Kapalı pazar yeri yaptık. Kilit taşı fabrikasının temelini aldık. Günlük 1000 metre kilit taşı döşüyoruz. HBB’ye ait olan yolları Hassa Belediyesi olarak biz döşüyoruz. Hassalı vatandaş mağdur olmasın diye yol da yapıyoruz. Biz satmaya devam ediyoruz. Mecliste karar alınır. Arkadaşlar fiyatını belirler ve askıya çıkarılır. İhale günü ihalemiz var denilir. Lütfü Savaş’ın yaptığı gibi yapmıyoruz. Lütfü Savaş’ın kiraladığı araçlar EFATUR’dan değil. EFATUR bu araçları Lütfü Savaş’ın gösterdiği kişilerden kiralıyor. Senin ilçe başkanlarından kiralıyor. İYİ Parti adaylarından, senin rüşvet vereceğin kişilerden kiralıyor. Diyor ki Cumhuriyet Başsavcılığına veririm. Sen minareyi çalmadan kılıfı hazırlıyorsun.

LÜTFÜ SAVAŞ İSTEDİĞİ AVUKATLA SAVCIYLA GELSİN

Gecesini gündüzünü memleketine adayan benim gibi bir başkana acaba Lütfü Savaş seçimden korktuğu için mi saldırıyor. Buyursun kendisini canlı yayına davet ediyorum. Senin Hassa’ya yaptığından daha fazlasını ben ilçeme yaptım. İstediğin avukatla savcıyla gel. Seni kim Hatay’da başkan olarak görevlendirdi. Lağım kokusundan geçilmiyor. Çoğu ilçede su yok. Suların kesilmesini elektriğin kesilmesine bağlıyor. Mahalle muhtarlarını ara bakalım hangi mahallede elektrikten dolayı sular kesildi diye. Benden özür dilemesi yetmez, eşinden çocuğundan özür dilesin. Kendisinin kardeşleri nerede çalışıyor. Sen asılsız belgeleri nasıl canlı yayında sallayabiliyor. 2,5 yıl özür dilemediğin her yerde bu yalanını yüzüne vuracağım. Canlı yayında Cumhurbaşkanı’nı dış güçlerin belirleyeceğini söylüyor. Sen Hatay’ın Belediye Başkanısın. Nasıl şaka yaparsın. EFATUR’un kiraladığı araçlar kimin. Hassa’da araç kiraları 6-7 Bin TL. Kendisi aynı araca 15 Bin TL kira veriyor. Aradaki 9 Bin TL kimin cebine giriyor.

BU BELGELERİ FETÖ’YE KARŞI OLDUĞUM İÇİN ONA VERDİLER

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı’nın elindeki belgeler 15 Temmuz’da FETÖ’ye karşı olduğum için ona verildi. Kendisi de çıksın hukuk önünde bu belgeleri kendisine kimin verdiğini açıklasın. Ben kendisini savcılığa vermeyeceğim. Ben herkesin adil yargılanacağı yere havale ediyorum. kendisini Allah’a havale ediyorum. Ben Hassa’da 39 mahallenin 38’inin muhtarıyla ortak hareket ederek hizmet yapıyorum. Sen de aynısını yap ve Hassa’da kimlerden araç kiraladığını açıkla. Benim alnım açık. Ne belediyenin malına ne de vatandaşın hakkına göz dikmeyiz. Ben buradan HRT’yi göreve davet ediyorum. Bana söz hakkı vermek zorundasınız. Adil yayıncılık için bana söz hakkı verin. Bu vesileyle ben tüm vatandaşları saygılarımla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli