Bayrakçıoğlu: Hatay AŞI’landıkça, VAKA kalmayacak!

Bayrakçıoğlu: Hatay AŞI’landıkça, VAKA kalmayacak!

ABONE OL
22 Haziran 2021 12:46
Bayrakçıoğlu: Hatay AŞI’landıkça, VAKA kalmayacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da salgının düşmesinde önemli gayretleri olan ve Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Mahmut Bayrakçıoğlu, hem Kovid-19 salgının düşüşü hakkında hem de aşılama yöntemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Başarının ekip işi olduğunu vurgulayan Başhekim Bayrakçıoğlu, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay Valisi Rahim Doğan ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat’ın salgında mücadelede başarının mimarları olduğuna dikkati çekti. Kordineli ve ekip çalışmasını fevkalade başarıyla uyguladıklarını anlatan Bayrakçıoğlu, Kovid-19 ile mücadelenin henüz bitmediğini, en önemli ve en meşakkatli döneme girdiklerini dile getirerek, “Vaka sayısında yakaladığımız başarıyı, aşılamada da yakalayacağız. Şu an da Hataylılar aşıya rağbet gösteriyor. Aşıya gelen vatandaşlarımızın taleplerine cevap veriyoruz” dedi.

HATAY’DA VAKA SAYISI DÜŞÜŞE GEÇTİ

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesinin başarılı Başhekim Vekili Dr. Mahmut Bayrakçıoğlu, Hatay’da vaka sayısının düşmesinin vatandaşların göstermiş olduğu hassasiyet ile koordineli çalışmanın ürünü olduğunu söyledi. Başhekim Bayrakçıoğlu, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ülke genelinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yönelik başlatılan mücadelenin Sağlık Bakanlığının yönetiminde ilimizde Hatay Valisi Rahmi Doğan ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat’ın koordinesinde uyguladıkları yöntemler ile salgının düşüşe geçtiğini söyledi.

Hastaneden gece-gündüz ayrılmayan 7/24 mesai kavramı gözetmeyen Başhekim Bayrakçıoğlu, geçen yıl Mart-Nisan aylarında başlayan salgının Hatay’da Kasım-Aralık-Ocak aylarında hem vaka sayıları hem hasta yatış hem de yoğun bakım yoğunluğu yaşadıklarını hatırlattı. Türkiye ve Hatay’ın hem sağlık hizmetleri, alt yapısı hem insan gücü anlamında dünyada iyi yerlerde olduğunu aktaran Bayrakçıoğlu, “Özellikle Hatay’da son bir ayda ciddi bir düşüş yaşanıyor. Tabii bu hem kısıtlamaların hem de insanların farkındalığı, uyumuyla çok etkin oldu. Özellikle Kasım-Aralık-Ocak ayındaki yükselişten sonra inişe geçtik bu daha da düşecek. Gözlemlerimiz bu şekilde” diye konuştu.

AŞI SIKINTIMIZ YOK!

Salgında aşıdan başka bir silah olmadığını ve aşılamanın önemini belirten Bayrakçıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şunu da bilmemiz lazım, tabii ki bunaltıcı ve yorucu bir süreç bu salgın. İnsanların buna tahammül ve sabretmesi gerekiyor. Her ne kadar biz bu salgınla çok iyi mücadele etsek de farkındalığımız, uyumumuz azalırsa bu yükselme trendine yeniden girme tehlikesi var. Ama bizim öngörümüz, geçmişteki yaşadıklarımız ve simülasyona baktığımız zaman Temmuz ve Ağustos aylarında biraz daha rahat edeceğimizi düşünüyoruz. İnsanlarımızın da bu konuda aşılamaya teveccüh göstermesini istiyoruz. Aşı stoklarımızla ilgili herhangi bir sorun yok. Şu anda aşı rahatlıkla randevu alınıp yapılabilmektedir. İnsanlar bu hastalığın aşıyla birlikte ortadan kalkacağına inanmaya başladı. Doğru bilgilerin ve aşıyla ilgili yapılan haberlerin olumlu etkisini görüyoruz ve aşıya olan rağbet artıyor.”

AŞIYA RAĞBET VAKA SAYISININ DÜŞMESİNE NEDEN OLDU

Toplumun uyumu, aşının etkisi ve kısıtlamaların sağladığı faydanın vaka sayılarını düşüşe geçirdiğine dikkat çeken Başhekim Dr. Bayrakçıoğlu, “Toplumun uyumu, aşıların ve kısıtlamanın etkisini görmüş durumdayız. İnşallah böyle devam eder. Uyum, maske, hijyen ve aşı, devamlılığın sağlanmasını temin edecek en önemli unsurlar. Bunun Temmuz, Ağustosta da bu şekilde devam edeceğini, aşılamayla ilgili oranlarımız yükseldikçe de, bir daha vakalarda yükselme olmayacağını öngörüyor ve umut ediyoruz” dedi.

AŞIYA GELEN HİÇBİR VATANDAŞIMIZI GERİ ÇEVİRMİYORUZ Kovid-19 aşısı için gelen hiçbir vatandaşı geri çevirmediklerini belirterek, “Zaten şu anda Sağlık Bakanımızın açıklamış olduğu SGK bildirisi olanlar gelip aşı olabiliyor. Aşı sıkıntımız yok, elimizden geldiğince çok fazla yığılma olmaması için de aşı klinik sayımızı arttırdık, ayrıca personelimiz de olağanüstü çaba gösteriyor. Randevu ve başvurularda ciddi bir artış var. Son bir ayda, neredeyse ikiye katlandı. Aşı randevularımızı açıyoruz ve randevuya talep yüzde 80’i geçtiğinde randevu kapasitemizi artırıyoruz. Randevu alanların yüzde 98’si aşısını oluyor” diye konuştu. İlk başlarda aşıya yönelik vatandaş da tereddüt oluştuğunu ifade eden Başhekim Dr. Bayrakçıoğlu, “Bu endişe aşılandıkça, yan etkilerinin olmadığı görüldükçe azaldı. Güvenle aşı yapılabileceğini belirtmek istiyorum. Aşı tedarikinde hiçbir sıkıntımız yok. Covid-19 aşısı olmak isteyen ve randevu alan vatandaşlarımızın aşılarını zamanında oluyor. Aşı oranımız arttıkça hasta sayımızda da, vaka sayımızda da büyük düşüş yaşıyoruz” ifadeleriyle açıklamalarını sonlandırdı.

En az 10 karakter gerekli