Dörtyol’a ‘5 yıldızlı otel gibi’ hastane!

Dörtyol’a ‘5 yıldızlı otel gibi’ hastane!

ABONE OL
2 Temmuz 2021 11:59
Dörtyol’a ‘5 yıldızlı otel gibi’ hastane!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın tek deprem izolatörlü hastanesi olma özelliğine sahip 250 yataklı Dörtyol Yeni Devlet Hastanesi basın mensuplarına tanıtıldı. Avrupa Birliği, Fransız Kalkınma Ajansı(AFD) ve  T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü koordinesinde inşa edilen hastanenin yıl sonuna tamamlanması bekleniyor. Dörtyol’un yanısıra Payas ve Erzin ilçelerine de hizmet edecek olan hastanenin tanıtım törenine Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Dörtyol Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Dursun Duyar ve Daire Başkanı Muzaffer Geleri, AFD Türkiye Direktörü Serge Snrech, İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat, basın mensupları, yüklenici firma temsilcileri ve davetliler katıldı.

SNRECH: BAŞKA İLLERE GİTMEYE GEREK KALMAYACAK

AFD Türkiye Direktörü Serge Snrech, Avrupa Birliği ile beraber Suriyeli mültecileri de kapsayan bir projede yer almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu projede 40 Avroluk bir kaynak kullanılıyor projede. Projenin ilerleyişinden dolayı çok mutluyum. Sağlık personeli ve hastalar için çok iyi imkanlar sunacak. Yeni hastanede yeni servisler sayesinde yerel halk doğrudan hizmet alacak ve başka illere gitmek zorunda kalmayacak” diye konuştu.

DUYAR: SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR

T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Dursun Duyar ise inşaatı bu yılsonunda bitirip 2022 yılı içinde hizmete almayı planladıklarını belirterek, “Sağlıkta Dönüşüm projemiz sayesinde hastanelerimiz tam donanımlı ve mükemmel hale getiriliyor” dedi.

TAKIŞ: FİRMALARA TEŞEKKÜR EDERİZ

Yeni hastanenin sevk eden değil, sevk alan bir hastane olacağını belirten Dörtyol Devlet Hastanesi Başhekimi Adem Takış, “2019 yılı nisan ayında temeli atılan ve bu yıl sonu bitirilmesi planlanan 250 yataklı Dörtyol Devlet Hastanesi 34 bin m2 arazi üzerine kurulmuş olup, 52 bin m2 kapalı alana sahiptir. Binamız Hatay’ın tek deprem izalotörlü binası özelliğindedir. 90 adet poliklinik odası bulunmaktadır. Hastanemizde 25 yataklı diyaliz ünitesi, 10 adet ameliyat odası, 88 odası tek kişilik, 47 adedi çift kişilik 5 yıldızlı otel konseptinde hasta odaları, konferans salonu bulunmaktadır. Dörtyol ilçe halkına değil Payas, Erzin ve Suriyeli sığınmacılara hizmet edecektir. Hastanemiz tamamlanmasıyla sevk eden değil sevk alan bir hastane konumuna geçecektir. Bu hastaneyi bizlere kazandıran AB, AFD, Sağlık Bakanlığı ve yüklenici firmamıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu da yüzde 72,5 oranında tamamlanan hastanenin bölgenin en güzel hastanelerinden biri olacağını belirterek, hayırlı – uğurlu olmasını diledi.

Yapılan konuşmaların ardından, katılımcılar basın mensuplarıyla birlikte inşaat sahasında incelemelerde bulundu.

En az 10 karakter gerekli