Eğitim Bir-Sen sözleşmeli öğretmenlerle tanışma toplantısı düzenledi

Eğitim Bir-Sen sözleşmeli öğretmenlerle tanışma toplantısı düzenledi

ABONE OL
5 Kasım 2021 16:39
Eğitim Bir-Sen sözleşmeli öğretmenlerle tanışma toplantısı düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim Bir Sen Hatay 1 Nolu Şubesi Hatay’a atanan sözleşmeli öğretmenlerle “Tanışma ve Dayanışma Toplantısı” düzenledi.

Antakya Anemon Otel’de gerçekleşen toplantıya Eğitim Bir Sen Antakya, Defne, Altınözü, Reyhanlı, Kumlu, Samandağ ve Yayladağı temsilciliklerinin yönetimleri, Genç Memur Sen Hatay İl Temsilcisi, Eğitim Bir Sen ve Memur sen Kadınlar Komisyonu Başkanı, Hatay Eğitim Bir Sen Avukatı ile bu ilçelere atanan sözleşmeli öğretmenler katıldı.


BAYRAKDAR: TÜM SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER KADROYA ALINMALIDIR
Toplantıya katılım gösteren İlçe temsilcilerinin, Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı ile Hatay Eğitim Bir Sen Avukatının selamlama konuşmalarının ardından Eğitim Bir Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Bayrakdar, ‘Güzel Ülkemizin dört bir yanından dostluk, kardeşlik ve hoşgörü ikliminin hakim olduğu, medeniyetler şehri Hatay’ımıza hoş geldiniz’ diyerek tüm misafirleri selamlamasının ardından yapmış olduğu konuşmada: “Eğitim ve eğitimcinin sorunlarını çözmeden başarı yakalamamız mümkün değildir. Her şeyin temeli olan eğitimde yakalayacağımız başarı hayatın her alanında gelişip güçlenmemize vesile olacaktır. Kadrolu ve iş güvencesi olan istihdam şekli eğitimin temel taşı olan öğretmenlerimize daha fazla değer ve yarar katacaktır. İşte bu nedenle diyoruz ki, sözleşmeli öğretmen istihdamından vazgeçilmeli, tüm sözleşmeli öğretmenler bir an önce kadroya alınmalıdır.” dedi.


SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SORUNU ORTADAN KALDIRILMALIDIR
Sözleşmeli öğretmenliğin başladığı dönemlerden bu yana bazı iyileştirmelerin yapıldığına da değinen Bayrakdar “Bizler Eğitim Bir Sen olarak diyoruz ki, öğretmenin sözleşmelisi, ücretlisi olmaz. Hepsinin kadro çatısı altında birleştirilmesi gerektiğini ısrarla savunuyoruz. Yapılan iyileştirmelerle sözleşmeli öğretmenlerin sorunlarının kalıcı olarak çözülmesi mümkün değildir.

Öğretmen istihdamında güçlük çekilen bölgelerdeki sorunların çözümü sözleşmeli öğretmenlik gibi pansuman tedbirlerle değil, öğretmenlerin bu bölgelerde kendi istekleri ile kalmalarını sağlayacak uygulamalarla, teşviklerle çözülmelidir. Dezavantajlı bölgelere atanan öğretmenlere maaş, tazminat veya hizmet puanı artırılması gibi cazip alternatifler sunulabilir. Öğretmenlerimizin hak etmiş oldukları itibarın kazandırılması için bütün bunların oturulup konuşulması ve sözleşmeli öğretmenlik sorununun ortadan kaldırılması gerekmektedir” dedi.
Öğretmenlerin soru ve önerilerinin, duygu ve düşüncelerinin alınmasının ardından toplantı sona erdi.

En az 10 karakter gerekli