Güzel: İlk düzenli dezenfeksiyonu biz başlattık

Güzel: İlk düzenli dezenfeksiyonu biz başlattık

ABONE OL
8 Aralık 2020 11:56
Güzel: İlk düzenli dezenfeksiyonu biz başlattık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, 15 ilçe arasında düzenli dezenfeksiyon işlemine başlayan ilk belediye olduklarını ve koronavirğs sürecinde herkese yardım ulaştırmaya çalıştıklarını açıkladı.
Başkan Güzel yaptığı açıklamada, “Salgının ilk görüldüğü günden bu yana Corona Virüs ile ilgili mücadelede Defne Belediyesi olarak tüm yerel imkanları kullanarak bu sürecin halkımız için en az olumsuzlukla sonuçlanması için özveri ve gayretle çalışıyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın; ülkemize de sıçramış ve ne yazık ki kentimizde de son günlerde oldukça artan vaka sayısı endişe verici boyutlara ulaşmıştır. Corona virüs ile mücadele kapsamında Defne Belediyesi olarak tüm ekiplerimiz ile birlikte halkımızın sağlığını korumaya yardımcı olmak, konuyla ilgili farkındalığı arttırmak için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Bu kapsamda ; Hatay’da 15 ilçe belediyesi içinde ilk düzenli dezenfeksiyon çalışmasına başladık. İlçe genelindeki okul, park, pazar yerleri, ibadethaneler, otobüs durakları gibi ortak kullanım alanlarında tedbir amaçlı 7000’in üzerinde dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra Defne’deki tüm Sağlık Merkezlerini, Kamu kurum ve kuruluşlarını düzenli olarak dezenfekte ediyoruz. Belediye hizmet binalarımıza ve semt pazarlarımıza dezenfektan kutuları yerleştirdik. Esnafımıza ve vatandaşlarımıza maske sıkıntısının yaşandığı günlerde Semt pazarları ve işletmelerde toplam 100.000 adet maskeyi ücretsiz olarak dağıttık. Zabıta ekiplerimizce pazar ve çarşılarda sosyal mesafe uygulaması ve gıda ürünlerine yönelik hijyen denetimler kesintisiz devam etmektedir. Temizlik ekiplerimizi takviye ederek çöplerin daha sık toplanması ve çöp konteynerlerinin dezenfekte edilmesi çalışmalarını daha sık periyodlarla yaptık. Halkımızı sosyal medya mecralarında, SMS, billboard ve megalightlarla bilinçlendirmeye başladık ve hızla bulaşan bir hastalık olan Corona virüs ’ün yayılma hızını en aza indirmek için vatandaşlarımıza toplumsal bilinci artırmak amacıyla çağrılarda bulunduk.
150 BİLGİSAYAR TEMİN ETTİK
İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeleri ile umuma açık faaliyet gösteren işletmelere çalışmalarının durdurulması konusunda tebliğde bulunarak takibini gerçekleştirdik. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağına uymaları konusunda anons sistemi ile duyurularda bulunduk, bu konuda gerekli önlemleri almaya devam ediyoruz. Corona virüsle mücadele kapsamında Hatay’da ilk gıda yardımlarını tüm belediye ve sosyal yardımlaşma vakıflarından önce başlattık. Bu süreçte mağdur olan vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık. Bugüne kadar Defne Belediyesi olarak 4200 yardım kolisi dağıtımı yaptık, ayrıca Hatay Büyükşehir Belediyesince ilçemizde dağıtımı yapılan 4.500 kolilik erzak yardımının vatandaşlara ulaştırılmasında Büyük Şehir Belediyemize yardımcı olduk. İlk sokağa çıkma yasağı uygulamasında; sosyal yardım ekiplerimizin en ihtiyaçlı olarak sınıflandırdığı yalnız yaşayan, yetim, yaşlı ve yoksullarımıza kuru gıda kolilerinin yansıra yaş sebze meyve yardımında bulunduk. Sosyal yardım ekiplerimiz titizlikle gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit ederek yardım paketlerini ulaştırmaya devam ediyor. Bunu yaparken sosyal ve halkçı belediyeciliğe ve ruhuna uygun olarak yapılan yardımları teşhir etmedik. Vatandaşlarımızın rencide olmaması için büyük özen göstermeye devam ediyoruz. Vefa Sosyal Destek Grubu, 112, 155, 156, 444 53 24 nolu Halk Masası ve 538 095 81 18 nolu Whatsapp numaraları üzerinden gelen talepler doğrultusunda, öncelikli olarak düşkün, yaşlı, yalnız yaşayan, gerçekten yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza gıda, alışveriş, ulaşım desteğinde bulunduk. Bugüne kadar tarafımıza ulaşan taleplerin büyük bir bölümüne çözüm ürettik. Salgın nedeni ile uzaktan eğitim konusunda sıkıntı yaşayan dar gelirli vatandaşlarımızın çocuklarına, uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilerimize yönelik yaptığımız çalışmayla 150 adet tablet bilgisayar temin ettik.
SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZI UNUTMADIK
Defne Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma vakfının evlerde mutemetler aracılığıyla gerçekleştirdiği maaş ödeme işine Belediyenin tüm araç filosuyla destek vererek hak sahiplerine 2 gün içinde maaş dağıtılmasını sağladık. Ayrıca sağlık çalışanlarımızı da unutmadık. Çünkü onların hakkı ödenmez. Hastalarımızla doğrudan temaslı doktor ve hemşirelerimiz için hazırladığımız maske, eldiven kolonya, dezenfektan Aile sağlık merkezleri için Çay, Kahve, su, pet bardaktan oluşan destek kitlerini ulaştırdık. Sahada Çalışan filyasyon ekiplerinin daha verimli çalışabilmeleri için akıllı telefon ve internet paketli hatların teminini yaparak pandemi süreci boyunca kullanımlarına tahsis ettik. Filyasyon ekiplerine günlük bir öğün kumanya desteğinde bulunmaya devam ediyoruz. Defne Kaymakamlığı İlçe sağlık Müdürlüğüne ve İlçe tarım müdürlüğüne personellerimiz ve araçlarımızla desteğimiz sürüyor. İlgili kurumların görevlerini yerine getirirken karşılaştıkları eksiklikleri ve güçlükleri kurumlar arası koordinasyon ve iş birliğiyle en aza indirmeye çalışıyoruz. Hayata geçirdiğimiz bir diğer çalışmamızda halkımıza Telefon hatlarımız üzerinde uzmanlar eşliğinde psikolojik destek hattımızı kurduk. Salgından ruhsal olarak etkilenen vatandaşlarımıza süreç içerisinde ortaya çıkan gelişimsel ve psikolojik tepkiler ile baş etme yöntemleri konusunda destekleyici danışmanlık hizmetleri de sunuyoruz. İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük salgınlardan biri olan Coronadan halkımızın en az ölçüde etkilenmesi için tüm gücümüzle çaba sarf ediyoruz. Toplumsal bilinç ve kararlılıkla bu sıkıntılı günleri geride bırakacağımız, tekrar dostça el sıkışabildiğimiz, iyi günde kötü günde omuz omuza durabildiğimiz günlerin özlemiyle tüm halkımıza sağlıklı günler diliyoruz” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli