Hacıoğlu: Bağımsızlık yüreğimizde meşale olarak yanmıştır

Hacıoğlu: Bağımsızlık yüreğimizde meşale olarak yanmıştır

ABONE OL
7 Temmuz 2021 15:52
Hacıoğlu: Bağımsızlık yüreğimizde meşale olarak yanmıştır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu 8 Temmuz Reyhanlı’nın Düşman İşgalinden kurtuluş günü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Hacıoğlu mesajında, “Hatay ve Reyhanlı 20 yıl boyunca Fransızların işgali altında kalmıştır. Bu işgal sırasında Reyhanlı Halkı da Türk Devletinden ayrı kalmanın verdiği acıyı yaşamış, her şekilde özgürlük mücadelesine devam etmiştir. Halkımızın Türk Devleti bünyesinde var olma inancı hiçbir zaman kaybolmamış ve yüreklerde bir meşale olarak yanmıştır. Nitekim bu süreç merhum Tayfur Sökmen Devlet Başkanlığında, 2 Eylül 1938 yılında Bağımsız Hatay Devletinin kurulması ile başlamıştır. Ardından Hatay Devlet Meclisi Türkiye Cumhuriyeti’ne ilhak kararı ile 23 Temmuz 1939’da Hatay adıyla bir vilayet olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne katılmıştır. Bu milat bize, 83 yıldır demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın haklı gururunu yaşatmıştır.

Reyhanlı Halkı olarak, Atalarımızdan miras, Şehitlerimizin kanı ile sulanmış bu toprakları her zaman olduğu gibi Milli birlik ve beraberlik duygusu ile sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacağız. Ondan bir parça koparma düşüncesinde olanlara karşı canımız pahasına müdafaa edeceğimizi üstüne basarak söylüyoruz. 8 Temmuz Türk Askerinin Albay Şükrü Kanatlı komutasında Reyhanlı’ya girişinin Onur günüdür. Şanlı ordumuzun Reyhanlı’ya girişinin 83. Yıldönümü kutlu olsun. Bu vesileyle; bizlere 83 yıl önce, kutsal Memleketimizi canları pahasına kazandıran Aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli