Hambolat: Daha Fazla Lezzet, Daha Az Tuz!

Hambolat: Daha Fazla Lezzet, Daha Az Tuz!

ABONE OL
8 Mart 2021 12:29
Hambolat: Daha Fazla Lezzet, Daha Az Tuz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, Dünya Tuza Dikkat Haftası dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.

Hambolat, açıklamasında, “Küresel COVID-19 Pandemisi nasıl beslendiğimiz dahil olmak üzere birçok yönden hayatımızı değiştirdi. Tüm dünyada virüsün yayılmasını yavaşlatmaya yardımcı olmak için getirilen kısıtlamalar maalesef sosyalleşmeyi ve dışarıda zaman geçirmek için harcadığımız süreyi azaltıyor. Evde geçirdiğimiz zamandaki artış ile birlikte daha fazla yemek pişirmek, en sevdiğimiz tarifleri yapmak hatta mutfakta yeni tarifler ve tatlar ile yaratıcı olmak gibi bir fırsatı yarattı. Ev yapımı yemeklere lezzet katmanın tek yolu büyük bir tutam tuz gibi görünebilir ancak yemeklerimizin daha fazla lezzetli olmasının pek çok başka yolları da var.
HAMBOLAT, İPUÇLARI VERDİ
Bu yıl Tuza Dikkat Haftasında daha az tuz kullanmanıza yardımcı olacak basit ipuçları vereceğim. Örneğin:
*Yemeklerde tuz yerine; limon, maydanoz, dereotu, soğan, sarımsak, sirke ve çeşitli baharatlar gibi diğer lezzet arttırıcıları kullanmak
* Salamura ürünlerin tuz içeriğinin azaltılması için suda yıkama ve bekletme gibi işlemler uygulamak
* Yüksek miktarda tuz içeren besinleri daha az tüketmek
* Yemekleri hazırlarken, pişirirken ve tüketirken daha az tuz kullanmak
Bu yıl ki Tuza Dikkat Haftasında; kültürümüzü ve toplumumuzu şekillendiren yemekleri, ev yemeklerini hazırlarken daha az tuz kullanmamız gerektiğini vurguluyor ve “Daha Fazla Lezzet, Daha Az Tuz” diyoruz. Bilindiği gibi Dünya Sağlık Örgütü günlük kişi başı tuz tüketimini 5 gramın altında önermektedir ve bu miktar bir tepeleme bir çay kaşığına (silme bir tatlı kaşığına) denk gelmektedir. Günlük olarak tüketilmesi önerilen bu miktar; gün içinde tüm besinlerimizle aldığımız tuzu (sodyumu) da kapsamaktadır” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli