Hatay’da, hemşireden çalıştığı özel hastane için çarpıcı iddialar

ABONE OL
18 Aralık 2021 11:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Hatay’da özel bir hastane çalışan hemşire Miray Yurtbekler çalıştığı işyerinde yaşanan usulsüzlüklere göz yummadığı için işten çıkarıldığını ve tehdit edildiğini söyledi. Ayrıca farklı hastanelerde göreve başlamasına rağmen, eski hastanesinin müdürünün kendisini işten çıkarttığını da belirtti.
Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan bir özel kadın doğum ve çocuk hastanesinde görev yapan Miray Yurtbekler, çalıştığı hastanenin usulsüzlük yaptığı iddialarında bulundu. 15 yıllık hemşirelik mesleğinin 11 yılını bu hastane de görev yaparak geçiren hemşire Miray Yurtbekler, aynı hastanede diploması olmadan hemşirelik yapanların olduğunu ve ayrıca yine diploması olmamasına rağmen ameliyathanelere girildiğini iddia etti.
Hastane hakkında yaptığı usulsüzlük şikayetine ilişkin sürecin devam ettiğini kaydeden hemşire Miray Yurtbekler, usulsüzlükleri ortaya çıkardığı için baskı ve tehditler sonucu işten çıkarıldığını belirterek “15 yıllık hemşirelik meslek hayatımın 11 senesini Antakya’da bulunan özel kadın ve doğum hastanesinde yaptım. 22 Nisanda hastanede bulunan usulsüzlükleri ortaya çıkardığım için baskılar ve tehditler neticesi ile çıkışım verildi. Hastane Müdür Fazıl Altunay’ın tehditleri doğrultusunda Antakya’da bulunan diğer hastanelerde görevimi icra etmemi engelledi. 11 yıl boyunca görev yaptığım özel kadın ve doğum hastanesinde devletimize karşı yapılan usulsüzlüklere çoğu kez şahit oldum. İş kur tarafından girmiş olduğum ilk özel hastane de 15 gün boyunca çalıştım. Hastane müdürü tarafından çağrılıp, daha önce çalıştığım özel hastane tarafından arandığını ve işimin sonlandırıldığını söyledi. İkinci olarak girdiğim özel hastanede de aynı şekilde işte çıkarıldım. Hastane de yapılan usulsüzlüklerin hepsi hastane müdürü tarafından biliniyor. Bilinmesine rağmen göz yumuluyor. Hastanede var olan denetimler de hastanede hep yüz üzerinden 96 puan alıyor. Hastanede çalışan diplomasızların var olduğunu yapılan usulsüzlükler bilinmesine rağmen bu şekilde devam ediyor” dedi.
Ekmeğini kazanmak istediğini söyleyerek yetkililerden yardım isteyen Miray Yurtbekler “ben 3 çocuk annesiyim, ekmeğimi nasıl kazanacağımı bilmiyorum. Yetkililere sesleniyorum, bu konuda bana yardımcı olsunlar” dedi.
Hastane yetkilileri, eski çalışanları Miray Yurtbekler’in iddialarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmaya yanaşmadı.

İHA

En az 10 karakter gerekli