Hatayspor Alanya’da mağlup oldu

Hatayspor Alanya’da mağlup oldu

ABONE OL
20 Ocak 2022 19:46
Hatayspor Alanya’da mağlup oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçen yıl Alanya deplasmanından 6-0 mağlubiyetle ayrılan Hatayspor, bu yıl da aynı deplasmandan aynı sonuçla 6-0’lık sonuçla ayrıldı.

 
Bir önceki hafta ağırladığı Galatasaray’a karşı oynadığı oyundan eser olmayan Hatayspor, Emre Akbaba’nın yıldızlaştığı maçta hiçbir varlık gösteremedi. Alanya kalesini göremeyen Hatayspor, art arda gelen gollere ise engel olamadı.
Alanyaspor’a galibiyeti getiren golleri Emre Akbaba (3), Oğuz Aydın(2) ve Eduardo kaydetti.
Temsilcimiz Hatayspor maça Abdullah, Kamil, Fatih, Burak, Samuel, Onur, Ruben, Kamara, Saba, Dylan, Mame Diouf, Alanyaspor ise Marafona, Efecan, Efkan, Eduardo, Novais, Fatih, Emre, Juanfran, Borja, Furkan, Davidson 11’i ile başladı. Maça ev sahibi Alanyaspor hızlı başladı. 4’te sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Emre Akbaba ceza sahasına ortasını yaptı, ancak savunma topu uzaklaştırdı. 8’de Aytemiz Alanyaspor takımından Wilson Eduardo sol kanatta ceza sahası yan çizgisinden ortaladı ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmadı. 12’de Emre Akbaba’nın ortasında Ceza sahası içinde topla buluşan Efecan Karaca, altıpas üzerinden vuruşunu yaptı, top dışarı çıktı.
ALANYA FİŞİ İLK YARIDAN ÇEKTİ
16. dakikada Emre Akbaba ile öne geçti. Novais’in ortasında topu kurtaran Emre Akbaba ayağının ucuyla topu ağlara gönderdi. 25’te Alanyaspor 2. Gole yaklaştı. Eduardo ceza sahası dışından sert vurdu, kaleci Abdullah çıkardı. Dönen topu Efecan tamamladı, ancak top direğe çarparak auta çıktı. 31’de Alanyaspor Eduardo ile farkı 2’ye çıkardı. Efecan’ın pasında hareketlenen Eduardo düzgün bir vuruşla attığı golle takımını 2 farklı üstünlüğe taşıdı. 35’te Atakaş Hatayspor takımından Kamil Ahmet Çörekçi sağ kanatta ceza sahası yan çizgisinden ortaladı ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmadı. 41’de Rakip yarı alanın ilk metrelerinin orta yuvarlağa yakın bir noktasından Ruben Ribeiro ortasını yaptı ancak savunma topu uzaklaştırdı. 44’te Joao Novais, rakip yarı alanın ortalarında uzak mesafeden vuruşunu yaptı, top dışarı çıktı. Bu atağın ardından maçın ilk yarısı 2-0 Alanyaspor üstünlüğüyle tamamlandı.


EMRE AKBABA YILDIZLAŞTI
Alanyaspor, etkili oyununu ikinci yarıda da sürdürdü. Milli yıldızı Emre Akbaba öncülüğündeki oyununu sürdüren Alanyaspor Hatayspor’a nefes aldırmadı. 49’da Efkan Bekiroğlu rakip ceza sahasına girmeden şansını denedi ancak top dışarı çıktı. 59’da Emre Akbaba takımı adına farkı 3’e çıkaran golü atarak takımını iyice rahatlattı. 61’de Alanya ekibi bir kez daha gole yaklaştı. Aytemiz Alanyaspor adına şanssız an Efkan Bekiroğlu tarafından yapılan vuruş direkten döndü. 74’te maçın yıldızı Emre Akbaba attığı golle skoru 4-0’a taşıdı. Joao Novais’in asistinde boş pozisyonda topla buluşan Emre Akbaba Abdullah’ın ayağının dibinden topu ağlara gönderdi ve Alanyaspor’u 4-0 öne geçirdi. Golden 3 dakika sonra fark 5’e çıktı. Candeias’ın arka direğe gönderdiği topa dokunan Oğuz Aydın farkı 5’e çıkardı. Oğuz Aydın, 80’de kendisinin 2., takımının ise 6. golünü attı. Daniel Candeias’ın asistinde Oğuz Aydın, topu ağlara gönderdi ve takımını 6-0 öne geçirdi. Bu golün ardından başka pozisyon yaşanmadı ve maç Alanyaspor’un 6-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.
SIRADAKİ RAKİP ÇAYKUR RİZESPOR
Bu sonuçla Hatayspor, 35 puanda kaldı. Hatayspor, önümüzdeki maçta Pazar günü kendi sahasında Çaykur Rizespor’u ağırlayacak.

En az 10 karakter gerekli