Hatayspor Başakşehir’e mağlup oldu

Hatayspor Başakşehir’e mağlup oldu

ABONE OL
5 Aralık 2021 19:17
Hatayspor Başakşehir’e mağlup oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atakaş Hatayspor, Sivas deplasmanında alınan mağlubiyetin Başakşehir’e de mağlup olarak kötü istatistiğini sürdürdü. Turuncu-lacivertlileri konuk eden Atakaş Hatayspor, sahadan 3-0 mağlup ayrıldı. Rakibin golleri Aleksic (2) ve Okaka’dan geldi.

   
Zorlu mücadeleye Atakaş Hatayspor, Munir, Kamil Ahmet, Fatih, Falette, Adekugbe, Traore, Sackey, Lobzhabidze, Muhammed, El Kaabi, Diouf 11’i, konuk ekip Başakşehir ise Muhammed, Ömer Ali, Duarte, Ndayishimiye, Hasan Ali, Mahmut, Visca, Berkay, Aleksic, Chadli, Okaka 11’i ile başladı. 3’te topla ceza sahası yayına kadar gelen Berkay, topu sağ kanattan ceza sahasına giren Aleksic’e aktardı. Aleksic’ten önce Hatay savunmasında Falette araya girdi ve top kornere çıktı. 4. dakikada ilk penaltı kararı verildi. 4. dakikada Edin Visca’nın kornerden ortasında Hatayspor’dan El Kaaabi ön direkte topu uzaklaştırdı. VAR kontrolünden sonra topun El Kaabi’nin eline çarptığı hükmeden hakem penaltı noktasını gösterdi. Beyaz noktaya gelen Aleksic, topu kalecinin solundan ağlara yolladı. 8’de Kamil Ahmet’in uzun pasında Lobzhanidze’den önce Başkaşehir savunmasında Chadli araya girdi ve topu uzaklaştırdı.


ALEKSİC PENALTILARDA HEDEFİ ŞAŞIRMADI
18′ Sağ kanatta süratle rakip alana giren Visca, topu ceza sahası yayına çevirdi. Hatayspor savunması araya girdi, top kornere çıktı. 20′ Sağ çaprazda topla buluşan Aleksic, ceza sahasına girer girmez vurdu. Top Hatayspor savunmasından Falette’ten döndü. 23. dakikada Aleksic’in kornerden ortasında Mahmut kafayı vurdu. Savunmada Falette’ye çarpan top yine kornere gitti. Hakem VAR kontrolü yaptıktan sonra topun Falette’nin eline çarptığına hükmeti ve bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. 2. kez beyaz noktaya gelen Aleksic, bu kez kalecinin sağından topu ağlara yolladı. 31. dakikada topla sol çaprazdan ceza sahasın giren ve Chadli, direk kaleye vurdu. Kaleci Munir’i geçen topu Adekugbe kaleye girmeden uzaklaştırdı. 34. dakikada Sackey’in ara pasıyla altı pas önünde topla buluşan Diouf, yerden vurdu. Açıyı daraltan Muhammed yattı ve topu çeldi. 43’te Adekugbe’nin sol kanattan ortasında Başakşehir savunmasında Chadli topu uzaklaştırdı. 48’de fark 3’e çıktı. Visca’nin kornerden ortasında Ndayishimiye etkisiz vurdu. Topu takip eden Okaka kale önünde topu ağlara yolladı. Bu golle maçın ilk yarısı 3-0 Başakşehir üstünlüğüyle tamamlandı.


BAŞAKŞEHİR ATAKAŞ HATAYSPOR’U OYUNA ORTAK ETMEDİ
Atakaş Hatayspor, maçın ikinci yarısında da tutuk bir oyun sergiledi. Ribeiro’nun yokluğunda defanstan çıkmakta zorlanan Hatayspor’un kanat akınlarına da izin vermeyen Başakşehir maçın genelinde kontrolü elinde tuttu. 50. dakikada Muhammed’in sol kanattan ortasında Adekugbe arka direkte kafayı vurdu. Kaleci Muhammed topu uzandı ve kontrol etti. 59’da Chadli’nin ceza sahası sol içindende ortasını yaptı. Hatayspor savunmasında Adekugbe kafayı vurdu. 70’te Muhammed orta sahanın sağında topu içeriye doldurdu. Kaleci Muhammed çıktı ve topu aldı. 80’de sol çaprazdan ceza sahasına giren Chadli, penaltı noktasından şutunu çekti. Top Hatayspor savunmasından döndü. 84’te Visca’nın kornerden ortasında Epureanu kafayı vurdu. Kaleci Munir soluna giden topu son anda çeldi. Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve maç Başakşehir’in 3-0 üstünlüğüyle tamamlandı. Atakaş Hatayspor, bu mağlubiyetle 26 puanda kaldı. Sivaspor’un ardından Başakşehir’e de gol atamadan mağlup olan Hatayspor, önümüzdeki hafta deplasmanda Altay ile karşılaşacak. Maç 10 Aralık Cuma akşamı oynanacak.

En az 10 karakter gerekli