HBB EKİPLERİ BAYRAM ÖNCESİ ÖNLEMLERİNİ ALDI

HBB EKİPLERİ BAYRAM ÖNCESİ ÖNLEMLERİNİ ALDI

ABONE OL
6 Temmuz 2022 16:16
HBB EKİPLERİ BAYRAM ÖNCESİ ÖNLEMLERİNİ ALDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde işletmelerde hijyen denetimlerini sıklaştırdı.

Vatandaşların huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmesi amacıyla yapılan denetimlerde HBB ekipleri gıda üretimi ve satışını yapan fırın, kasap, kuruyemiş, pastane, market gibi işletmeleri kontrol etti.

İlçelerde yapılan denetimlerde, hijyen, fiyat ve ruhsat konularında titiz davranan gıda mühendisleri ve zabıta ekipleri, eksik görülen konularda iş yeri sahiplerini uyardı.

Özellikle kasaplarda yapılan kontrollerde etlerin damgalı olup olmadığına dikkat eden ekipler, Kurban Bayramı’nda kesim yapacak olan esnafın belirlenmiş kesim alanlarında faaliyet göstermesi konusunda uyarıda bulundu.

HBB ekipleri,  halk sağlığını önemseyerek rutin şekilde yapılan denetimlerin bayram nedeniyle sıklaştığını ifade ederek kontrollerin bayram süresince devam edeceğini ve kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem başlatılacağını belirtti.

Bayram nedeniyle şehirlerarası yolculuk yapmak isteyen vatandaşların can güvenliğini sağlamak adına otogarlarda denetim yapan HBB Trafik Şube Müdürlüğü zabıta ekipleri ise, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmaların fiyat tarifesi ile taşıtlardaki eksikleri noktasında denetim gerçekleştirdi. Vatandaşları emniyet kemeri takmaları hususunda uyarılarda bulundu.

En az 10 karakter gerekli