İSTE’DE SAĞLIKTA FARKINDALIK KONFERANSI

İSTE’DE SAĞLIKTA FARKINDALIK KONFERANSI

ABONE OL
17 Aralık 2022 09:11
İSTE’DE SAĞLIKTA FARKINDALIK KONFERANSI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) Sağlıkta Farkındalık Etkinlikleri kapsamında “AIDS: Ne Kadar Biliyoruz?” konferansı düzenlendi.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) Sağlıkta Farkındalık Etkinlikleri kapsamında “AIDS: Ne Kadar Biliyoruz?” konferansı düzenlendi. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü tarafından 14 Aralık Perşembe Günü Kırmızı Salon’da düzenlenen konferansta konuşmacı Dr. Müge Tellioğlu’ydu. Sağlıkta Farkındalık Etkinlikleri kapsamında dünyada daha yaygın hale gelerek insanlık için ciddi bir tehdit unsuru haline gelen HIV ve AIDS konusuna vurgu yapabilmek adına düzenlenen konferansta İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Dr. Tellioğlu, “AIDS: Ne Kadar Biliyoruz?” adlı konferans verdi.

Sunum sonrası Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökhan Nur “son birkaç yıllık süreçte yaşanan gelişmelerin sağlık sektörünün dünya genelinde stratejik önemini göstermesi açısından çok iyi bir deneyimleme imkânı sunduğunu ve toplumdaki sağlık okuryazarlık oranının yükselmesinin özellikle bulaşıcı nitelikteki hastalıklarda koruyucu ve mücadele yöntemlerinin geliştirilmesi ve uygulanması açısından oldukça önemli olduğunun ortaya konulduğunu gösterdiğini” belirtti. Konferansın tamamlanmasının ardından Doç. Dr. Gökhan Nur tarafından konuşmacı Dr. Müge Tellioğlu’na plaket takdim etti ve hatıra fotoğrafı çekildi. Gençlerin bilinçlenmesi hususunda gösterdikleri çaba dolayısıyla etkinlikte emeği geçen hocalara ve İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğüne teşekkür eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “her bireyin sağlık okuryazarlığına sahip olması ve bu konuda bilinçli hareket etmesi hem kişisel olarak hem de toplumsal olarak bir zorunluluktur” değerlendirmesinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli