KARAİSMAİLOĞLU: FİLYOS-ÇATALAĞZI YOLU’NU 2024’TE HİZMETE AÇACAĞIZ

KARAİSMAİLOĞLU: FİLYOS-ÇATALAĞZI YOLU’NU 2024’TE HİZMETE AÇACAĞIZ

ABONE OL
18 Haziran 2022 10:06
KARAİSMAİLOĞLU: FİLYOS-ÇATALAĞZI YOLU’NU 2024’TE HİZMETE AÇACAĞIZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Filyos-Çatalağzı Yolu’nun Zonguldak-Amasya-Kurucaşile-Cide Yol Projesi’nin önemli bir parçası olduğunu belirterek, Filyos Limanı güzergahında trafiği önemli ölçüde rahatlatacak Filyos-Çatalağzı Yolu’nun 2024 yılında hizmete alınmasının hedeflendiğini bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Zonguldak’ta Filyos-Çatalağzı Yolu şantiyesindeki incelemesinin ardından açıklama yaptı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, Türkiye’nin doğusu-batısı, kuzeyi-güneyi demeden yatırımlara var gücüyle devam ettiğini belirten Karaismailoğlu, “2003 yılında başlattığımız kara, hava, demir, denizyolu ve haberleşme hamleleri sayesinde; Cumhuriyetimizin 100. yılının eşiğindeki ülkemizi, ulaşım ve haberleşmede bölgesinde lider, dünyada da önemli bir kavşak noktası haline getirdik. Bugün de karayolu ulaşımını, bölünmüş yol standardında, çok daha güvenli, hızlı ve konforlu hale getirerek ulaşıma, ticarete ve sosyal hareketliliğe katkı sağlayacak Zonguldak-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu’nun önemli bir bölümü olan Filyos-Çatalağzı Yolu’ndaki çalışmaları yerinde inceliyoruz” dedi.

Son 2 yılda Zonguldak’ta büyük yatırımlar gerçekleştirildiğini aktaran Karaismailoğlu, “Zonguldak-Mithatpaşa Tünelleri’nin yapım şantiyelerini inceledik. Yenilenen ve pisti büyütülen Çaycuma Havalimanı’na indik; çalışmaların sonuçlarını yerinde gördük. Asrın projesi Filyos Limanı’nı 4 Haziran 2021’de Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle hizmete açtık. Ocak ayında Zonguldak-Kilimli Yolu ve Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri’ni hizmete sunduk” ifadelerini kullandı.

BİZ YALNIZCA MİLLETİMİZİN DERDİNDE, ONA EN İYİ HİZMETİ SUNMANIN PEŞİNDEYİZ

AK Parti hükümetleri döneminde, ulaştırma ve haberleşme yatırımları için 1 trilyon 600 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirildiğini belirten Karaismailoğlu, bu yatırımların içinde yüzde 61’lik oranla büyük payı, karayolları projelerinin aldığını kaydetti. Ülke genelindeki karayolu yatırımlarıyla bölünmüş yol uzunluğunu 4,5 kat artırarak 28 bin 664 kilometreye, otoyol uzunluğunu 2 katına çıkararak 3 bin 633 kilometreye ulaştırdıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, tünellerin uzunluğunu da 13 kat artırarak 650 kilometrenin üzerine çıkarıldığını dile getirdi. “Köprü ve viyadüklerimizi de 2,5 kat artırdık. Ülkemizin yalçın kayalarını, derin vadilerini tünel ve viyadüklerle aşıyoruz. Biz yalnızca milletimizin derdinde, ona en iyi hizmeti sunmanın peşindeyiz” diyen Karaismailoğlu, AK Parti’nin, 20 yıldır Türkiye’nin kalkınması, istihdam yaratması, ekonomisinin büyümesi için projeler ürettiğini, eser siyaseti yaptığına işaret etti.

YILLIK 22.4 MİLYAR DOLAR TASARRUF SAĞLADIK

Devlet aklıyla geliştirilen projelerin milletin hizmetine sunulduğunun altını çizen Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti;
“Artık Türkiye bir avuç insan için kalkınanların ülkesi değil, 84 milyonun Türkiye’sidir. Türkiye’ye çağ atlatan projeler seçkinlerin değil, milletindir. Ülke genelindeki yol yatırımlarımızla; yollarımızın işletme performansını artıran kesintisiz trafik akışıyla, seyahat süresinde yıllık 10,5 milyar saat tasarrufu elde ettik. Yol güvenliği ve seyahat süresindeki kısalmalar sayesinde; zamandan 17 milyar 238 milyon dolar, akaryakıttan 908 milyon dolar, bakım onarımdan 636 milyon dolar ve çevre etkilerinden 16 milyon dolar çevre tasarrufu olmak üzere, yıllık toplam 22 milyar 408 milyon dolar tasarruf sağladık. Bütün bunlara ek olarak, emisyon salınımını 5,5 milyon ton azalttık. Son 20 yılda ülkemizde: araç sayısı yüzde 170 ve taşıt hareketliliği de yüzde 142 oranında artarken, yaptığımız yerinde yatırımlar ve hizmete açtığımız yollarımız sayesinde kazalardaki can kayıplarımız yüzde 81 oranında azaldı.”

ZONGULDAK’A 13.6 MİLYAR TL’NİN ÜZERİNDE ULAŞTIRMA VE HABERLEŞME YATIRIMI YAPTIK

Ülke genelindeki ulaştırma ve haberleşme yatırımlarından Batı Karadeniz’in ‘kara elması’ Zonguldak’ın da hak ettiği payı aldığına, almaya da devam edeceğine dikkati çeken Karaismailoğlu, “Son 20 yılda Zonguldak il genelinde yaptığımız, ulaştırma ve haberleşme yatırımlarının miktarı, 13 milyar 695 milyon liranın üzerindedir. Zonguldak’taki karayolları yatırımları için 9 milyar 870 milyon liralık kaynak ayırdık. Son 20 yılda Zonguldak’taki; karayolu yatırım harcamalarını 21 kat, bitümlü sıcak asfaltlı yol uzunluğunu 12 kat ve bölünmüş yol uzunluğunu da 8 kat artırdık. Zonguldak’ı bölünmüş yollarla Bartın, Bolu ve Düzce’ye bağladık. İl genelinde 14’ü tek tüp ve 5’i de çift tüp olmak üzere toplam uzunlukları 13 bin 100 metreyi aşan 19 tüneli halkımızın hizmetine sunduk. Ayrıca, toplam uzunluğu 5 bin 700 metreye yaklaşan 64 köprüyü tamamladık. 22 Ocak 2022 tarihinde, 6,5 kilometrelik Zonguldak-Kilimli Yolu’nu hizmete açtık. Bu yol hattında yer alan Prof. Dr. Teoman Duralı Tünellerinin toplam uzunluğu bin 883 metredir. Proje ile birlikte Zonguldak ile Kilimli ilçeleri arasındaki güzergah 4,5 kilometre daha kısalttık. Seyahat süresi 30 dakikadan 5 dakikaya indi. Bunun yanında, yine Zonguldak-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu üzerinde yer alan Kilimli-Çatalağzı yolumuzun uzunluğu 5,3 kilometredir. Ayrıca; toplam uzunluğu 34,3 km olan Çaycuma-Bartın Ayrımı-Filyos-Kilimli-Zonguldak Yolu’nun 6,5 kilometresi bitümlü sıcak kaplamalı bölünmüş yol olarak trafiğe açtık. Kalan 27,8 kilometrelik kesimde 3 ayrı ihale kapsamında çalışmalar devam etmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

TRAFİK RAHATLAYACAK, MESAFE KISALACAK

Filyos-Çatalağzı Yolu’nun, Zonguldak-Amasya-Kurucaşile-Cide yol projesinin önemli bir parçası olduğunu aktaran Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, bölgede doğu-batı yönünde ulaşım sağlayan Zonguldak – Amasra- Kurucaşile – Cide Yolu’nun aynı zamanda uluslararası ulaşım akslarından Karadeniz Sahil Yolu’nun da önemli bir bölümünü oluşturduğunu söyledi. “Yol projesinde, Zonguldak’ın Hisarönü, Saltukova ilçe ve beldelerinin bağlandığı sahil şeridinde yoğun nüfuslu yerleşim yerleri, sanayi tesisleri, Filyos Serbest Bölgesi yer alıyor” diyen Karaismailoğlu, “Filyos Limanı’nın tamamlanmasıyla özellikle ağır taşıt trafiğinin artacak. Bu nedenle ulaşımın güvenli ve hızlı bir şekilde sağlanması önem arz ediyor. Karayolu projemiz, Türkiye’nin geleceği için önemli bir yatırım. Trafiği rahatlatacak, mesafeyi kısaltacak, böylece ekonomik fayda sağlayacak. Projemizi 2024’te hizmete almayı hedefliyoruz. Filyos-Çatalağzı Yolumuzun uzunluğu 13,8 kilometre. Bitümlü sıcak kaplamalı bölünmüş yol kapsamında; 7 adet çift tüp tünel, 2 aç-kapa tüneli, 2 tek köprü ve 2 farklı seviyeli kavşak yapım işleri yer alıyor” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE, SON 20 YILDA YAPTIĞI BÜYÜK ALTYAPI ATILIMI SAYESİNDE DÜNYADA EN ÜST LİGE ÇIKTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Bizler, halkımıza hizmeti, Hakka hizmet aşkıyla yapıyoruz. Hizmet kervanımızda ‘Durmak yok, yola devam’ ilkesi ve kararlılığıyla çalışıyoruz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak’taki ulaşım ve haberleşme yatırımlarımız hız kazanarak devam edecek. Tamamlayıp hizmete açtığımız her yol, tıpkı akarsu gibi, geçtiği yerlerin üretim, istihdam, ticaret, kültür ve turizmine önemli katkılar sağlıyor. Türkiye, son 20 yılda yaptığı büyük altyapı atılımı sayesinde dünyada en üst lige çıktı. Altyapının sağladığı doğrudan, dolaylı ve tetikleyici ekonomik etkilerle en büyük 10 ekonomi arasında yerini alacak” diyerek sözlerini tamamladı.

En az 10 karakter gerekli