“Kıl: Hatay’daki kardeşlik dünyaya örnektir”

“Kıl: Hatay’daki kardeşlik dünyaya örnektir”

ABONE OL
25 Temmuz 2021 23:09
“Kıl: Hatay’daki kardeşlik dünyaya örnektir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Antakya İlçe Başkan Yardımcısı Kenan Kıl, Gadir-i Hum Bayramı kutlama mesajında, “Geçmişten günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan, farklı inançların ve kültürlerin karşılıklı hoşgörü içinde yaşanabildiği ilimizde müstesna bayram günlerinin beraberce en güzel şekilde idrak edilmesi, birlik, beraberlik ve huzur içerisinde yaşanabileceğinin eşsiz timsali olmuştur” dedi.

Başkan Yardımcısı Kenan Kıl, açıklamasında “Sosyal ve kültürel yaşantımızda önemli bir yer edinen, mukaddes bir değere ve özelliğe sahip bayramlardan biri olan “Gadir-i Hum Bayramı”; İlimizde yaşadığımız birlik, beraberlik, sevgi, saygı, huzur, kardeşlik ve hoşgörü köklerinin dünyaya uzanan en güçlü dallarından biridir.

‘BEN, SEN YOK. BİZ VARIZ’

Bütün insanları kucaklayan ve bir ensar misali yaşadığımız güzide ülkemizde başta Hatay ili olmak üzere birçok il ve ilçede Gadir-i Hum Bayramı sevinçle idrak edilmekte olup, farklı kültür ve inanç mensubu insanlarımız sevgi, saygı, hoşgörü, birlik ve beraberlik duyguları çerçevesinde ahenk ve uyum içerisindeki yaşamını pekiştirmekte ve aynı yaradandan yaratılmanın bilinciyle insana insan olduğu için değer verildiği ve insanlığın kardeşçe yaşadığı bu samimi, mutlu ve huzurlu ambiyans tüm dünyaya örnek bir tablo oluşturmaktadır.

Bu elzem özelliğinin doğal bir sonucu olarak da kentimizde yaşayan her türlü kültür ve inançtan vatandaşımızın sevinci ortak sevincimiz, tasası ortak tasamız, hüznü ortak hüznümüzdür. İlimizde mevcut hoşgörü iklimiyle “Ben, Sen Yok. Biz varız” dedirten birliğin kaynağı da bu müstesna duygunun bütünlüğündendir.

Bu duygu ve düşünceler ile; Milli varlığımız ve kültürümüz açısından önem arz eden ‘Gadir-i Hum Bayramı’nı can-ı gönülden kutlarken, bu anlamlı bayramın ülkemize ve bütün insanlığa sevgi, saygı, barış huzur, kardeşlik ve hoşgörü emarelerine vesile olmasını diliyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum” açıklamasında bulundu.

En az 10 karakter gerekli