Kırıkhan Belediye Meclisi toplandı

Kırıkhan Belediye Meclisi toplandı

ABONE OL
4 Aralık 2021 10:13
Kırıkhan Belediye Meclisi toplandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırıkhan Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un Başkanlığında gerçekleştirdi.
Toplantı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah arkadaşları ve ebediyete intikal etmiş bütün Şehitlerimiz için saygı duruşunun yapılıp Fatiha Suresinin okunması ile başladı.

  
ESED REJİMİNİN HATAY AÇIKLAMASINA KARŞI ORTAK KINAMA METNİ YAYINLADI
Kırıkhan Belediye Meclisi Aralık Ayı olağan toplantısında Esed rejimine bağlı Suriye Halk meclisinin Hatay ile ilgili yaptığı tehdide karşı ortak kınama bildirisi düzenlenip Mecliste okundu. Bildiriyi bütün Meclis üyeleri adına Belediye Meclis üyesi Cemile Kara okudu.
Kınama bildirisinde;
“Hatay’ın Türkiye’den geri alınması için her yola başvurulacağı” tehdidinde bulunan Esed rejimine bağlı Suriye halk meclisi denen terörist yapıyı öncelikle lanetliyor ve kınıyoruz.
Kendi Vatanını, Milletini Vatansız bırakanların, milyonlarca insanını katledenlerin Vatanımıza göz dikmeleri hayalperestliktir, pervasızlıktır, hayâsızlıktır, edepsizliktir.


TARİH BOYUNCA NERDE GÖRÜLMÜŞTÜR Kİ, TÜRKE BAŞKALDIRANIN ÖMRÜ UZUN OLMUŞ?
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “40 Asırlık Türk Yurdu Düşman Elinde Esir Kalamaz.”, Hatay benim şahsi meselemdir.” “Tayfur Sökmen, Bugünden itibaren davaya resmen el koydum. Antakya, İskenderun havalisinin adı bundan sonra HATAY” Vecizeleri ile hayata geçirilerek Hatay’ın 82 yıl önce 23 Temmuz 1939 tarihinde Anavatanımız olan Türkiye Cumhuriyetine bağlanması gerçekleştirilmiştir.
Böylece; “Tarihi Kahramanlık, şan ve şeref dolu Hatay halkımız, Hatay’ın Anavatana katılışında; “Devlet olmayı değil, Millet olmayı tercih etmiş bir millettir.” Bu ilelebet böyle olacaktır.
Türkiye üzerinde oynanan büyük oyunlar Hatay üzerinden oynanmaktadır. O sebepledir ki; TÜRKİYE’NİN BEKA MÜCADELESİ HATAY’DAN BAŞLAMAKTADIR.


Tüm dünya şunu çok iyi bilmeli ki; “HATAY’I HİÇ KİMSENİN KARIŞTIRMAYA ASLA AMA ASLA GÜCÜ YETMEYECEKTİR.!”
Hatay’ın ebedi Türk yurdu olmasında emeği geçen ve büyük mücadeleler veren Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları, Hatay Devlet Başkanı Tayfur Sökmen, Hatay Başbakanı Abdurrahman Melek ve Vatanımız uğruna kanlarını, canlarını feda eden aziz Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Ruhları şad olsun.
Kahraman Gazilerimize de şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.” Denildi.
Ortak metnin okunmasının ardından Başkan YAVUZ Organize Sanayi Bölgesinde yapılan çalışmaların son hali ve Belediye olarak yapılan diğer hizmetlerle ilgili bilgi verdi.
Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı istişarelerle sona erdi.

En az 10 karakter gerekli