LİDER, FERASET VE BASİRET SAHİBİDİR..

LİDER, FERASET VE BASİRET SAHİBİDİR..

ABONE OL
14 Haziran 2021 22:11
LİDER, FERASET VE BASİRET SAHİBİDİR..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evet, Lider; feraset ve basiretle öteleri görebilen, büyük düşünebilen, doğru zaman ve zeminde doğru kararlar alabilen, milletinin istiklal ve İstikbal mücadelesinde yanlışa düşmemek adına canla başla kalben, aşkla yanan, dertli olan, hizmet edebilmek adına 7/24 gece gündüz çalışan demektir.
  Bugün dünyanın hiçbir Ülkesi bugün itibariyle yani 14 Haziran’da yani  az sonra bu satırların yazıldığı esnada görüşmelerin yapıldığı Amerika Birleşik Devletleri dâhil olmak üzere hiçbir ülkede 3 sondaj gemisine sahip olmadığını rahatlıkla ifade edebilirim.
Bugün bu köşemde ihalardan, sihalardan, terörle mücadeleden, salgın hastalık olan Covid-19 ile olan başarılı mücadelelerden vb.… söz etmeyeceğim. O alanlardaki samimi mücadele ve başarıyı hep beraber görüyoruz.
Bugün ENERJİ alanındaki başarıdan söz edeceğim. Zira ekonominin bel kemiği ve en önemli kalem olduğunu hepimiz biliyoruz..
Türkiye son zamanlarda almış olduğu yerinde kararlarla, hakikaten bölgesinde enerji üssü olarak çok büyük bir güzel sahip olmuştur. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.
Yukarıda arz ettiğim üzere Sayın Cumhurbaşkanımız; liderlik vasfına sahip olmayan birisi olmuş olsaydı, inanın şu andaki savunma sanayi dahil enerji Dünyası dahil terörle mücadele dahil, iç ve dış politikadaki bağımsız ve özgüvenli duruş olmayacağı gibi, bir çok konuda başarılı olunamazdı..
Düşünelim uzun yıllar, uzun zamanlar, yabancı şirketler güzelim Anadolu topraklarına yani Türkiye’mize gelip kıyılarımızda “Petrol yoktur” diyerek kapatıp gitmişlerdi. Şu malumatı vermek isterim.  “Petrol Yok” diyerek kapattıkları Üç kuyudan, günde 7 bine (6800 varil) yakın ürün elde edilmektedir. Rabbim bereketli kılsın..
Bugün Türkiye’de enerji sektöründe bir devrim yaşandı ise inanın bunu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve değerli ekibine borçlu olduğumuzu kalben, samimiyetle söyleyebilirim. 
Hatırlayacak olursak; 2012 lerde, Doğalgaz ve petrol aramalarında maalesef göbeğimiz ABD’den kiralanan gemilere bağlı olan o arama şirketlerine mahkûmdu. Artık ne yapacaksak kendimiz yapalım denildiği anda;
1- İlk gemimiz (2012) 130 milyon dolara Barbaros Hayrettin Paşa sismik arama gemisi
2- Aynı yılda Oruç Reis sismik araştırma gemisi yapılıp 2015 te tamamlandı
3- 2017 yılında Fatih sondaj gemisi
4- 2018 yılında Yavuz sondaj gemisi
5- 2020 yılında Kanuni sondaj gemisi
6- 2021 yılında Türkiye’de ilk sıvılaştırılmış doğalgaz LNG gemisi Ertuğrul gemisi
Türkiye’miz kendi imkânlarının farkına varmış, yeraltı ve üstü zenginlikleri keşfetmiştir. Keşfetmeye ve milletin emrine sunmak üzere hiç durmaksızın devam ettiğini iftiharla ve takdirle takip ediyoruz. 
2020 Temmuz ayında hatırlayacak olursak, 405 milyar metreküp DOĞALGAZ rezerv bulunmuş yakın zamanda ilaveten 135 milyar metreküp Doğalgazla beraber rezerv toplamının 540 milyar metreküp olduğunu hep beraber gördük ve şahit olduk. 
Bölgede çalışmalar aralıksız devam ediyor olup, söz konusu rezerv ile ortalama 10-12 yılın ihtiyacı karşılanmış bulunmaktadır. 
2022 yılında biiznillah doğalgaz fiyatlarında önem arz edecek kadar düşüşler yaşanacağını hep beraber göreceğiz. 
Özetle; Petrol ve Doğal Gaz bütçemize ağır bir yük. Fakat yukarıda arz ettiğim üzere; bulunan ve daha bulunacak nice yeraltı yerüstü zenginliklerimiz, hassaten petrol/doğalgaz kaynaklarımızla, ortalama yıllık 40 milyar dolarlık doğalgaz/petrol yükünü azaltacağı gibi, cari açık sıkıntısını da yok edeceğine inancım tamdır.
Hattaki kurdan kaynaklanan sıkıntıyı, tehditide bertaraf edecektir. 
Yapmamız gereken Türkiye’nin kaptanına ve samimi devlet büyüklerine güven ve yapıcı katkılarla yerli ve milli olan her projeye tam destek olmaktır. Az sabır… 
Hürmet ve selamla,

En az 10 karakter gerekli