MERKEZ MAHALLELERİ BESLEYECEK HATTA BAĞLANTI ÇALIŞMASI

MERKEZ MAHALLELERİ BESLEYECEK HATTA BAĞLANTI ÇALIŞMASI

ABONE OL
30 Haziran 2022 16:47
MERKEZ MAHALLELERİ BESLEYECEK HATTA BAĞLANTI ÇALIŞMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altyapı yatırımlarında hız kesmeyen Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Antakya ilçesinde hayata geçirdiği içme suyu şebeke inşaatında çalışmalarına devam ettiğini aktardı.

  

‘’Antakya Merkez İçmesuyu İkmal İnşaatı’’ ile kaliteli ve modern içme suyu altyapısının kazandırıldığının altını çizen HATSU, gayrisıhhi, sürekli arızalanıp su kayıplarına sebep olan borularda yenileme ve bağlantı çalışmalarının sürdüğünü vurguladı.

HATSU, ’’Antakya İçmesuyu İkmal İnşaatı’’ kapsamında Antakya’nın merkez mahallelerini besleyecek olan 700’lük Harbiye İsale hattı üzerinde bağlantı çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Bunlara ek olarak muhtelif çaplarda 173 km şebeke yenileme ve 12,203 adet abone bağlantısı, 16 adet vana odası, 1025 adet vana montajı, 15 adet debimetre ve 20 adet yangın hidrantının tamamlandığını belirterek çalışmalarda sona gelindiğini bildirdi.


HATSU Genel Müdürlüğü, yeni içme suyu şebekesi ve depo inşaatları ile su iletiminin daha da iyileşeceğini ve yer altında oluşan su kayıplarının da önüne geçileceğini vurguladı.

En az 10 karakter gerekli