Milli Mücadelede ilk kurşunun 103. yıldönümü anıldı

Milli Mücadelede ilk kurşunun 103. yıldönümü anıldı

ABONE OL
19 Aralık 2021 15:44
Milli Mücadelede ilk kurşunun 103. yıldönümü anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emperyalistlere karşı Anadolu topraklarında ilk kurşunun Hatay’ın Dörtyol ilçesinde atılışının 103. yılı törenle anıldı.

 
Kutlamalar, Numuneevler mahallesinde bulunan İlk Kurşun Anıt alanında yapıldı. Protokol tarafından şükran çelenginin sunulması, Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve göndere Türk bayrağının çekilmesiyle başladı.
BAŞKAN KESKİN EREF DEFTERİNİ İMZALADI
Anıt Şeref Defterini imzalayan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin; “ Bu gün burada hep birlikte, Yiğit Dörtyol’umuzun kahraman evlatları, Kara Mehmet Çavuş, Kara Hasan Paşa, Selim Çavuş, Emin Hoca ve isimsiz nice kahraman tarafından başlatılan kutlu mücadelenin ve haklı zaferin 103. yılına tanıklık etmenin gurur ve şerefini yaşıyoruz. Bizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, Kara Mehmet Çavuş ve silah arkadaşlarına ve de Türk Milletine layık olabilme adına elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyor onlara layık olma andımızı tekrarlıyoruz. Ruhları şad mekanları cennet olsun” dedi.


İLK KURŞUNU ATANLARIN KABİRLERİ ZİYARET EDİLDİ
Garnizon komutanlığında görevli bir manga Mehmetçik tarafından saygı atılışı gerçekleştirildi. İlk kurşun konulu şiir ve kompozisyon alanında derce alan öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Anıt alanındaki tören sona erdi. Akabinde Özerli ve Yeşilköy mahallelerinde bulunan Kara Mehmet Çavuş ve Kara Hasan Paşa’nın kabirler ziyaret edilerek Kur’anı kerim okundu, dualarla mezarları başında anıldı.

En az 10 karakter gerekli