MKÜ’DE PİYANO RESİTALİ 

MKÜ’DE PİYANO RESİTALİ 

ABONE OL
5 Mart 2022 12:23
MKÜ’DE PİYANO RESİTALİ 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Antakya Devlet Konservatuvarı ve Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı “Tayfur Ata Sökmen” Anma Günü düzenledi.

 
Hatay’ın ana vatana katılmadan önceki ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen için vefatının 42. yılında MKÜ ve Adıyaman Devlet Konservatuvarları ortak düzenledikleri anma programında ünlü sanatçı Doç. Barış Toptaş piyano resitali sundu.
MKÜ Atatürk Konferans Salonunda Doç. Dr. Erhan Tekin’in düzenlediği Doç. Dr. Olcay Özkaya’nın sunumunu yaptığı anma etkinliğinde Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Barış Toptaş, “Piyanoda Türkülerin Ezgileri” isimli piyano resitali sundu.
10 bölümden oluşan etkinlikte birbirinden değerli sanatçılar sahne aldı ve Hatay’ın merhum Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen için söylediler.
MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya ve çok sayıda davetlinin katıldığı program sonunda Barış Toptaş’a Doç. Dr. Erhan Tekin tarafından çiçek takdim edildi.

BARIŞ TOPTAŞ’IN ÖZGEÇMİŞİ

Adana’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Adana’da, lise öğrenimini Malatya’da tamamladı. 2003 yılında İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümünü birincilikle bitirdi. Konser ve dinletilerde piyano solo ve piyano eşlikçisi olarak bulundu. 2006-2013 yılları arasında İnönü Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Programı ve Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzikoloji Bölümü’nde piyano eğitmeni olarak çalıştı. 2008 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını, 2012’de İnönü Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı Müzik Eğitimi Bilim Dalı’nda “Halk Türkülerinin Sistematik Olarak Piyano Eğitiminde Kullanılması” başlıklı tez çalışması ile doktorasını tamamladı.
2013 yılından itibaren Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Doçent Doktor olarak görevine devam etmektedir.
Öğrencilik ve mesleki yaşantısı sürecinde edindiği Klasik Müzik birikimlerinden sonra piyanoda Türk Müziği ezgileri üzerine çalışmalara yoğunlaştı. Bu kapsamda 8 kitap yayınladı.
Piyanoda Türkülere yönelik düzenleme ve özgün beste çalışmalarına devam etmektedir.

En az 10 karakter gerekli