“Müdür Bal SGK Haftası münasebetiyle ziyaretlerini sürdürüyor”

“Müdür Bal SGK Haftası münasebetiyle ziyaretlerini sürdürüyor”

ABONE OL
18 Mayıs 2022 20:10
“Müdür Bal SGK Haftası münasebetiyle ziyaretlerini sürdürüyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal Güvenlik Kurumu Hatay İl Müdürü Hamit Bal, 16-22 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Antakya Ticaret Borsası’nı, Hateks A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abud Abdo’yu ve Antakya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

İl Müdürü Bal, hafta kapsamında iş ve emeğin yoğun olduğu tüm kurumları ziyaret edeceğini belirtti. Ziyarette Bal’a İl Müdür Yardımcıları Hasan Özsoylar ve Hüseyin Karaoğlan eşlik etti. ATB Başkanı Celal Mursaloğlu, ziyaretleri için Bal ve beraberindekilere teşekkür ederek çalışmalarıyla ilgili bilgi aktardı. SGK İl Müdürü Hamit Bal’da Sosyal Güvenlik Kurumu’nun amacının kayıt dışı istihdamı bitirmek ve işletmelere avantajlı fırsatları duyurmak olduğunu belirtti. Bal, misafirperverliğinden dolayı Mursaloğlu’na teşekkür etti.

SGK İL MÜDÜRÜ BAL’DAN HATEKS’E ZİYARET

16-22 Mayıs tarihleri kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hatay İl Müdürü Hamit Bal, Hatay’da en fazla kadın istihdamı yaratan Hateks A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abud Abdo’yu ziyaret etti. Bu yıl 16-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, Hatay’da en fazla kadın istihdamı sağlayan tekstil sektöründe faaliyet gösteren Hateks A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abud Abdo’yu ziyaret ederek teşekkür etti.

SGK KURUM BAŞKANI CEYLAN’DAN ABDO’YA TEŞEKKÜR BELGESİ

Gerçekleştirilen ziyaret ile ilgili kısa bir açıklama yapan SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, “Bu yıl 16-22 Mayıs tarihleri arasında 16’ncısını kutlayacağımız Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında ilimizde en fazla kadın istihdam eden işverenlerimiz arasında bulunmanızdan dolayı son derece memnuniyet duymaktayım. SGK Kurum Başkanımız Cevdet Ceylan tarafından imzalanan Teşekkür Belgesi’ni sizlere takdim etmek istiyorum. İlimiz ve ülkemiz ekonomisine ve istihdamına yönelik katkılarının artarak devamını diliyorum. Bizleri işletmenizde kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum.” dedi.

İSTİHDAM YARATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten HATEKS A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abud Abdo, “Gerek Hatay, gerekse ülke ekonomisine yönelik katkılarımızı sürdürmeye ve işsizlik sorununu çözme noktasında istihdam yaratmaya devam edeceğiz. Tekstil sektöründe ilimiz ve ülkemiz ekonomisini en yüksek rakamlara çıkarmak için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz. Bu kapsamda işletmemize gerçekleştirmiş olduğunuz ziyaretten dolayı teşekkür ediyor, tüm çalışanların Sosyal Güvenlik Haftası’nı kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.

AGC’DE SGK HAFTASI İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Sosyal Güvenlik Kurumu Hatay İl Müdürü Hamit Bal, Antakya Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde 2022 yılı ana temasının kayıt dışı istihdamın önlenmesine yönelik çalışmalar için belirlendiğine işaret ederken, “Biliyoruz ki güçlü bir Sosyal Güvenlik Kurumu güçlü bir Türkiye demektir” dedi.
Bu yıl 16’ıncısı kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları çerçevesinde bilgilendirme toplantısında; SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığının tek çatı altında birleştirilip, Sosyal Güvenlik Reformu’nun 16 Mayıs 2006 tarihinde kabul edildiğinden, her yıl 16 Mayıs’ı içine alan haftanın Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlandığına işaret eden Bal, “Bu tür haftalar toplumda farkındalık yaratma, bilgilendirme ve bilinçlendirme açısından önem taşımaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumunu, herkese ve her kesime tanıtmak, insanlarda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz etkinliklerde, iletişimin her yöntemi kullanılarak toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışacağız” ifadesini kullandı.

İŞ İNSANLARINA TEŞEKKÜR

Bal ayrıca, Hatay’ın tahakkuk ve tahsilat oranlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, %80 tahsilat yaşadıkları Hatay’da iş insanlarının ödeme hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederek, “Düzenli ödeme ve istihdam sürekli destekleniyor. İş insanlarına avantaj sağlanıyor. Bu yıl ki ana temamız kayıt dışı istihdamı önlemek üzerinedir. Kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda çalışmalarımıza değinerek toplumun tüm kesimlerinde sigortalı çalışmaya destek verilmesi konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz. Kayıt dışı istihdamın genişlemesi, bir taraftan çalışanların güvencesiz kalmasına yol açarken, diğer taraftan da kayıtlı istihdam aleyhinde haksız rekabete yol açmaktadır. Hizmetlerin iyileştirmesi, prim teşviki uygulamaları, veri paylaşımına dayalı çapraz denetimler, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları, yenilikçi uygulamalarımız ve tabii ki kayıt dışı istihdamın yoğun olduğu alanlarda hayata geçirdiğimiz projeler kayıt dışı istihdamın düşürülmesine önemli katkı sunmaktadır. Özetle bu yıl istihdam yılı olacaktır” dedi.

Haber: Hikmet OTUZBİR

En az 10 karakter gerekli