Oflazoglu: Kurban Bayramımız kardeşlik duygularımızı arttırsın

Oflazoglu: Kurban Bayramımız kardeşlik duygularımızı arttırsın

ABONE OL
19 Temmuz 2021 18:07
Oflazoglu: Kurban Bayramımız kardeşlik duygularımızı arttırsın
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Hatay Şube Başkanı Ferit Oflazoglu, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Oflazoglu mesajında, “Sevgi, saygı ve hoşgörü atmosferinin yaşandığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği, sosyal hayatın en güzel ve en anlamlı günlerinden birini; Kurban Bayramı’nı idrak etmenin mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. İnancımızın bize bahşettiği güzelliklerden biri de hiç şüphesiz ki; dinî bayramlarımızdır. Dinî bayramlarımız; manevi iklimleriyle bizleri saran, ortak bir ruhla kaynaştıran ve kucaklaştıran müstesna günlerdir. Bu müstesna günler sevgi, saygı ve kardeşlik bağlarımız gibi insanî duygularımızı derinleştirmekte, merhamet duygularımızı harekete geçirerek yardımlaşma ve dayanışma başta olmak üzere manevî hasletlerimizi en üst seviyede yaşamamızı sağlamaktadır. Bu müstesna günlerden biri de idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’dır.

Bayramı amacına ve ruhuna uygun değerlendirmemiz; özellikle ömürlerinin büyük bölümünü bizlere, toplumumuza ve ülkemize hizmet etmeye adamış en değerli varlıklarımız olan büyüklerimize, kimsesizlere, muhtaçlara ve dezavantajlı konumda olan insanlara bayram sevincini yaşatmamız; sevincimizi onlarla büyütmemiz bayramımızı daha da anlamlandıracaktır.

İSLAM ALEMİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN

Bu duygu ve düşüncelerle; bayramın dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, tüm insanlığın özlemini çektiği huzurun ve mutluluğun egemen olduğu; savaşın, terörün, çatışmaların ve tüm acıların geride kaldığı daha yaşanabilir bir dünyaya vesile olmasını temenni ediyorum.

Aziz şehitlerimizin ailelerinin, gazilerimizin, değerli mesai arkadaşlarımın, saygıdeğer hemşehrilerimin, milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor; sağlık ve mutluluk dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli