OPERASYON – SAVAŞ ŞEHRİ HATAY’DA BAŞLIYOR

OPERASYON – SAVAŞ ŞEHRİ HATAY’DA BAŞLIYOR

ABONE OL
21 Haziran 2022 09:03
OPERASYON – SAVAŞ ŞEHRİ HATAY’DA BAŞLIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

5 kadın 5 erkekten oluşan 10’ar kişilik 2 takımın yarışacağı aksiyon ve macera dolu yarışma formatı Hatay’da kurulan devasa platoda başlıyor.

Daha Önce Tv 8 Ve Kanal D De Yayınlanan ve yeni bir konsept olmasına rağmen yayınlandığı ilk yıllarda aldığı yüksek reytinglerle ses getiren yarışma formatı dünyada tek ve ülkemizdeki diğer formatların aksine tamamen Türk menşeli.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanının destek verdiği format için kurulacak plato için birçok şehir talip oldu ama format sahibi Bekir Gündoğdu Hatay’ı tercih etti. Daha önce Yalova ve Kocaeli’de çekilen yarışmanın merkezi Hatay olacak. Her sene yeniden yapılacak ve yıllarca devam edecek olan yarışma için strateji oyunları tarzında oyun alanları yapıldı 7 farklı konseptte yapılan oyun alanları izleyiciyi ekrana kilitleyecek.

Birçok ülke büyük ilgi gösteriyor yarışmaya büyük ilgi var. Orta Asya Avrupa ve Güney Amerika ülkeleri ile sıkı görüşmeler devam ediyor. Herkesin gözü Hatay’da plato ortamında yapılacak ilk ülke Azerbaycan oldu. Azerbaycan çekimleri rol model olarak alınacak ve buna göre ilk etapta 6 7 ülke için çekimler başlayacak. Daha sonraki yıllarda 20 25 ülkeye çekilmesi planlanan yarışma uluslararası boyutta ses getirecek.

Anlaşma yapılan ülkelerin ünlü sunucuları ünlülerde oluşan internet fenomenleri oyuncular ünlü ve şampiyon sporcuların yanında halktan da yarışmacılar belirlenerek 2 gerçek komutanla beraber anlaşılan ülkenin vatandaşları ile Hatay’a geliyorlar. Hatay’da yapılan çekimler kendi ülkelerinde yayınlanıyor. Oyunlarda ödül olarak Hatay yemekleri verilerek Hatay mutfağı tanıtılacak Hatay’ın tarihi ve coğrafik güzelliklerinde çekimler yapılacak. Her bölümün başında ve içinde Hatay görüntüleri tanıtımları olacak. Yemek ödülleri dışında yarışmacılara Hatay’ın doğa harikası yerlerinde konaklama gezi ödülleri verilerek hem bölge tanıtılacak, hem yarışmacılara eğlenceli anlar yaşatılacak.

Azerbaycan’ın en büyük ve en çok izlenen kanallarından biri olan içtimai tv kanal ve iran televizyonu müdürleri Hatay’a geldi. İlk anlaşma Azerbaycan içtimai tv ile imzalandı. İran televizyonu ile görüşmeler olumlu devam ediyor. Azerbaycanlı 20 büyük sporcu ve ünlü yarışmacı 2 sunucu 2 komutan 23 Haziran’da Hatay’da olacak. Yarışmacılar platoda çadırlarda yaşayacak. Askeri eğitimler ve askeri oyunlar oynanacak. Her hafta bir kişinin elendiği yarışmanın sonunda 1 kişi en savaşçı unvanını alarak büyük ödülü kazanacak. Haftada 2 bölüm toplamda 32 bölüm olarak Azerbaycan içtimai tv de yayınlanacak yarışmanın her bölümü 90 ile 120 dakika olacak. Başkanımız Lütfü Savaş birkaç bölümde bir yarışmacılara Hatay mutfağından EXPO’da organizasyonlarından ödülleri açıklayacak yarışmanın içinde başlangıç infosunda Hatay’dan kareler yer alacak. Eylül ayında yayına girmesi planlanan yarışma en çok izlenen saatler 20.00 – 24.00 arası yayınlanacak.

Aksiyon macera kısıtlı şartlarda yaşam mücadelesi strateji savaşları psikolojik savaşlar verecek olan yarışmacılar liderlik oyunları erzak teçhizat oyunları görev oyunları ve koruma oyunları oynayarak komutanlarından taktik ve askeri eğitimler alacak antrenmanlar yaparak en güçlü en cesur savaşçı olmak için mücadele edecekler. Silah tutkusunu spora çeviren airsoft oyunu üzerine kurulu bu formatın merkezi Hatay olacak ve plato çekim olmadığı dönemler halka ve ziyarete açılacak. İçeride kamp ve spor alanlarının da olduğu platoya çekimlerin dışında yurt dışından gruplar gelerek turnuvalar ve oyunlar düzenleyecek.

Hatayı tüm dünya duymuş olacak her ülkenin en büyük televizyon kanalları o ülkelerin sevilen yarışmacıları hatayı izleyecek Hatay şehrini tüm dünyaya duyurmuş olacak. Marjinal ve aksiyon dolu yarışmanın içinde kulisler entrikalar şampiyon olmak için en iyi olmak için verilen büyük mücadeleler izleyiciyi ekrana kitleyecek. Yarışmacılara 1 öğün ve kısıtlı yemek verilecek asıl büyük ziyafeti elde etmek için erzak oyununda erzak çantasına ulaşmak zorunda olacaklar. Duş alamayacaklar doğadan beslenecekler. Daha önceki bölümlerde örümcek solucan ve yılan yiyen yarışmacılar asgari şartlarda takımlar halinde savaş oyunları oynuyor askeri oyunlar oynuyor atış parkurlarına giriyor.

En az 10 karakter gerekli