Öztürk: Hassalılara hayırlı olsun

Öztürk: Hassalılara hayırlı olsun

ABONE OL
1 Temmuz 2021 12:02
Öztürk: Hassalılara hayırlı olsun
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP Hassa İlçe Başkanı Seydi Öztürk, ilçenin kangren haline gelen sorunları arasında yer alan 2B arazilerinin hak sahiplerine devri konusunun çözüme kavuştuğunu bildirdi.

Öztürk açıklamasında, “Hassa ilçemizin Akbez Mahallesi uzun yıllardır kangren misali ortada duran tapu sorunu nihayet bir çözüme kavuştu. MHP Hatay Milletvekilimiz Lütfi Kaşıkçı ile birlikte sorunun çözümü için başlattığımız süreç olumlu olarak neticelendi. Kamuoyunun hatırlayacağı üzere Lütfi Kaşıkçı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ile birlikte geçtiğimiz Nisan ayında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile bir görüşme yapmış,  Çınarbaşı, Koruhüyük ve Bintaş köylerindeki zeytinlik alanlar ile birlikte Akbez mahallesinde yaşanan 2B arazilerinin hak sahiplerine devri konusunda ilerleme kat ettiğimizi ve konunun takibine devam edeceğimizi paylaşmıştık. Ve en nihayet bugün TBMM’de başlayan görüşmelerimiz, Milli Emlak Genel Müdürlüğümüzde devam etmiştir. Hassa Belediye Başkanımız Sn. Mehmet Karataş ile birlikte yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde, bu arazilerin hak sahiplerine, ’’10 yıl süreyle ödemek isteyenler için %50, peşin ödemek isteyenler için %75 indirimle ‘’devri konusunda uzlaşma sağlanmıştır.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİM Akbezliler, üretimin yanı sıra, hayatlarını idame ettirme konusunda toprağa ve geçmişlerine sıkı sıkıya bağlıdırlar. Bu bağlılık, arazilerin sadece ata yadigarı topraklar olduğu için algılanmamalıdır.. Çok uzun yıllar boyunca yaşamlarını burada devam ettiren köylülerimiz için bu araziler ‘’yurt toprağıdır’’. İnsanları bu arazilere sıkı sıkıya bağlayan duygu maddi kazançlar değil,  onları bu topraklara bağlayan manevi bir duygudur. Bu duygunun yara almaması için gerçekten çok gayret ettik. Konunun mutlu sonla neticelenmesinde ilgili kamu kuruluşlarının çözüm odaklı yaklaşımlarının da büyük katkısı olmuştur. Sürecin en başından bu yana yardımlarını ve üstün gayretlerini bizden esirgemeyen MHP Hatay Milletvekili Sn. Lütfi Kaşıkçı’ya,  AK Parti Hatay Milletvekili Sn. Hüseyin Yayman’a, Hassa Belediye Başkanı Sn. Mehmet Karataş’a teşekkürlerimi sunuyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Murat Kurum ve Milli Emlak Genel Müdürü Sn. Tufan Büyükuzun’a da çözüm odaklı yaklaşımlarından dolayı tüm hemşehrilerim adına teşekkürü bir borç biliyorum. Hassa’mızın sorunlarının çözümü için ‘’önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’’ ilkesi çerçevesinde gayretli çalışmalarımıza devam edeceğimizi, konuları siyaset üstü ele alarak her türlü fedakarlığa ve zahmete seve seve katlanacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarım” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli