“Reyhanlı-Hopa arasında kardeşlik köprüsü kuruldu”

“Reyhanlı-Hopa arasında kardeşlik köprüsü kuruldu”

ABONE OL
14 Eylül 2021 19:06
“Reyhanlı-Hopa arasında kardeşlik köprüsü kuruldu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası ile Artvin iline bağlı Hopa Ticaret ve Sanayi Odası arasında kardeş oda protokolü imzalandı.
Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Zaroğlu, ve iki odanın diğer yöneticilerin katılımıyla imzalanan kardeş oda protokolü iki oda arasında iletişimi güçlendirmek, hizmet standartlarını yükseltmek, ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlemek, nitelikli projeler üreterek işbirliği sağlama amacı taşıyor.

ZAROĞLU: KARDEŞ ODA ANLAŞMAMIZI İMZALADIK

Reyhanlı TSO Başkanı Zaroğlu konuşmasında ‘ Sizleri tanımaktan şeref duyduk. Hopa ticareti çok canlı bizde Reyhanlı’da sizleri ağırlamak isteriz. Birlikte olmamızın sebebi konuşup uzlaşma ve işbirliği sağlamak. Vizyonunuzdan yararlanmak amacıyla ‘Kardeş Oda’ teklifimizi yaptık ve şuanda imzalamış bulunmaktayız. Hopa hakkında bilmediğimiz bilgiler elde ettik. Sıcak ilginizden dolayı teşekkür ediyoruz. Farklı etnik yapılarımız bulunmakta. Hatay medeniyetler şehridir hatta turizm ve tarım şehri olarak tanımlamak doğru olur. Yemek kültürümüzün çeşitliliği sayesinde bir gastronomi şehri olarak da anılıyoruz. Ayrıca lojistiğin öneminin farkındayız. Buradaki sorunları dinleyip kendi bölgemizdeki arkadaşlarla bunu değerlendireceğiz’ İfadelerini kullandı.

AKYÜREK: İKİ KARDEŞ İLÇEYE HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Hopa TSO Başkanı Akyürek: ‘Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odasıyla gerçekleştireceğimiz ‘Kardeş Oda’ protokolü ile ortak çalışmalar yürüterek iki odanın birbirine destek olmasını amaçlamaktayız. Üyelerimiz boyutunda kardeşlik hukuku içerisinde yardımlaşmayı ve dayanışmayı en üst düzeyde tutacağız. İki kardeş İlçeye hayırlı uğurlu olsun.’ İfadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından ‘Kardeş Oda’ protokolü imzalandı. Kardeş oda protokolü kapsamında karşılıklı plaket sunumu yapıldı.

REYHANLI HEYETİ SARP SINIR KAPISINDA

Program kapsamında Kaçkar Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Recep Bilgin ziyaret edildi. Ziyaretin ilk kısmı Bölge Müdürü Recep Bilgin’in makamında gerçekleşirken ikinci kısmı toplantı salonunda Bilgin’in sunumuyla devam etti. İpek Demiryolu hakkında bilgi veren Bölge Müdürü Bilgin ayrıca tır kuyruklarının oluşmasının sebepleri, Bölge Müdürlüğünün Hopa Limanından Sarp Sınır Kapısına alınma süreci, peronların yükseltilmesi, tek durak sistemi, Vakıfbank ATM’sinin kurulması, saha güvenliği, yolcu önceliği, telsiz sisteminin devreye girmesi ve Gürcistan yetkilileriyle tampon bölgede görüşmeler gerçekleştirdiklerinden bahsetti. Başkan Zaroğlu yaptığı açıklamada, “Bölgemizin lokomotif sektörü Lojistik firmalarımızın Cilvegözü gümrük kapısından sonra aktif olarak kullandığı Sarp Gümrük Kapısında üyelerimizin yaşamış oldukları sıkıntıları Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızla incelemelerde bulunduk. Sarp Gümrük ve Ticaret Bölge müdürümüz Sayın Recep Bilgin’i ziyaret ederek taleplerimizi ilettik sayın bölge müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi. İncelemelerin ardından ziyaret sona erdi.(Haber: Hikmet OTUZBİR)

En az 10 karakter gerekli