Samandağ Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Samandağ Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleşti

ABONE OL
6 Mart 2021 05:41
Samandağ Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samandağ Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı 5 Mart 2021 Cuma günü saat 16:00’da gerçekleşti.

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz’ın başkanlığında gerçekleşen Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısının gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
Görüşülerek Karara Bağlanan Maddeler:
 
-Bir önceki meclis tutanak özeti görüşülerek  oy çokluğu ile kabul edildi
 
-Mülkiyeti belediyemize ait Zeytunlu 160 ada 25 nolu parselde bulunan Belediye Hizmet Binasının İkmal Yapım işinin 2021-2022 yıllarını kapsayan yıllara sari ihale yöntemi ile yapılması ve finansmanında kullanılmak üzere iller bankası veya özel bankalardan 9.000.000,00 TL kredi alınması için Belediye başkanına yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
 
-Belediyemizin Yıllara sari ihale yoluyla ;  Yapacağı Belediye hizmet binası ikmal ihalesinde kullanılmak üzere kamu ve özel bankalardan kredi alınması halinde iller bankasından 9.000.000.,00 tl tutarında teminat mektubu alınması ve işlemleri yürütmek üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
 
-Belediyemizin sorumluluğunda olan, Cadde, Bulvar, Meydan ve Sokaklarda Kamu Kurum ve Kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılacak alt yapı çalışmaları ve kazı bedelleri hakkında AYKOME Uygulama Yönetmeliği’nin görüşülerek karara bağlanması oy çokluğu ile kabul edildi.
 
-Belediyemiz sınırları içerisinde sorumluluğumuza bırakılan Cadde, Bulvar, Meydan ve Sokaklarda Kamu Kurum ve Kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılacak alt yapı çalışmaları ve kazı ruhsatları izninin verilmesi ile ilgili yetkinin Fen İşleri Müdürlüğüne verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
 
-Belediyemiz sınırları içerisinde sorumluluğumuzda olan, Cadde, Bulvar, Meydan ve Sokaklarda Kamu Kurum ve Kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılacak alt yapı çalışmaları ve kazı ücretleri ile ilgili tarifenin bakanlık tarafından belirlenecek tarifeye göre uygulanacağı oy çokluğu ile kabul edildi.
 
-İlçemiz Vakıflı Mahallesi isminin 5393 sayılı Belediye Kanununun Mahalle ve yönetim başlıklı 9. Maddesi hükmü gereğince “Vakıfköy Mahallesi “ olarak değiştirilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
 
-Hatay 2. İdare Mahkemesinin 2019/1030 Esas 2020/1018 Karar sayılı kararı,  Hatay 2. İdare Mahkemesinin 2019/1034 Esas 2020/1017  Karar sayılı kararı ile Hatay 2. İdare Mahkemesinin 2019/1055Esas 2020/1019  Karar sayılı kararı Hatay 1. İdare Mahkemesinin 2020/102 Esas 2020/1054 Karar sayılı kararı ile Hatay 1. İdare Mahkemesinin 2020/103 Esas 2020/1055 Karar sayılı kararlarının yerine getirilmesi amacıyla TH sınıfından1 adet 8 dereceli Sosyolog,  EH Sınıfından 7 dereceli 2 adet Eğitmen kadrosu, TH Sınıfından 1 adet 5 dereceli Mimar kadrosu ile TH Sınıfından 1 adet 5 dereceli mühendis kadrosunun ihdas edilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
 
-Belediyemiz Meclisinin Nisan ayında yapacağı toplantının gün ve saati oy çokluğu ile 2 Nisan Cuma Günü Saat 15:00  olarak belirlendi.
 
Samandağ Belediye Başkanı Av.Refik Eryılmaz ilçe içerisinde devam eden çalışma ve projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.Başkan Eryılmaz yaptığı açıklamada:”İlçemiz genelinde geniş çaplı çalışmalar gerçekleştiriyoruz.Koyunoğlu Mahallesi Çok Amaçlı Salonu’nun çevre düzenlemeleri bitmek üzere ve örnek teşkil edecek güzel bir salon oldu.Bunun dışında birçok mahallemize taziye evleri, parklar ve çok amaçlı salonlar kazandırdık.Çanakoluk Mahallesi’nde yapımını tamamlamak üzere olduğumuz bir park var, açılışını da ileriki zamanlarda gerçekleştireceğiz.Çöğürlü Mahallesi’nde park çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca ilçe merkezinde de ekiplerimiz hummalı bir çalışma gerçekleştiriyorlar.Samandağ’a modern caddeler kazandırmaya devam ediyoruz.Atatürk Sahil Park’ı projesinin ihalesi tamamlandı ve çalışmalar en kısa sürede başlayacak. Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Gatronomi Köyü projemizde de ekiplerimiz çalışmalara başladı.Ekiplerimiz ile birlikte mesai mefhumu gözetmeksizin ilçe genelinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz..Samandağ’ı hakkettiği noktalara  taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz.Samandağ’ımızı güzelleştirmeye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli