“Samandağ ney’i Antalya’yı fethetti”

“Samandağ ney’i Antalya’yı fethetti”

ABONE OL
25 Ekim 2021 10:11
“Samandağ ney’i Antalya’yı fethetti”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyaca ünlü Samandağ kamışlarından elde edilen Samandağ Ney’inin coğrafi işaretini alan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Antalya’da düzenlenen YÖREX fuarında ney’i görücüye çıkardı. Samandağ Ney’inden çıkan ses ile mest olan Antalya’dan ve kentin çok sayıda ilinden gelen vatandaşlar, konsere tam not verdiler.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) katkılarıyla Antalya Ticaret Borsası tarafından düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), 11’inci kez kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarda Antakya Ticaret ve Sanayi Odası da coğrafi işaretini aldığı 9 ürün ve kadın kooperatifi ile yerini aldı. Fuar çerçevesinde düzenlenen konserde dünyaca ünlü Samandağ ney’i de dinleyicilerin karşısına çıktı. Ünlü bir neyzenin hayat verdiği ney sesi dinleyenleri mest ederek tam not aldı. ATSO tarafından sergilenen stant yoğun ilgi görürken, en çok ilgi gören ürün neyler dinleyenleri kendine hayran bıraktı.

ATSO, ANTALYA’DAN SAMANDAĞ’A SELAM YOLLADI

ATSO standının en çok ilgi çeken ürünü hakkında kısa bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “YÖREX Fuarı’nda gerçekleştirilen Konser programında Coğrafi İşareti Odamız tarafından alınan Türkiye’deki ilk müzik aleti Samandağ Ney-i dinletisi dinleyicilerden büyük beğeni topladı. Antalya’dan Samandağ ilçemize selamlar olsun” denildi.(Haber: Hikmet OTUZBİR)

En az 10 karakter gerekli