Sarı Zeybekler Derneği ve BAYŞAD’dan ortak sergi

Sarı Zeybekler Derneği ve BAYŞAD’dan ortak sergi

ABONE OL
20 Mayıs 2022 22:49
Sarı Zeybekler Derneği ve BAYŞAD’dan ortak sergi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genel Merkezi İskenderun’da olan Sarı Zeybekler Derneği ile Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği (BAYŞAD) ortaklaşa düzenlediği 19 Mayıs Atatürk Fotoğrafları Sergisi geniş bir katılım ile kapılarını ziyaretçilerine açtı.

   
İskenderun Sanat Evi Resim Galerisinde açılan sergide açılış konuşmasını yapan SZD Genel Başkanı Nevzat KURT, “Mustafa Kemal, 19 Mayıs 1919’da yurdu işgalden kurtarmak ve emperyalizme karşı mücadele etmek amacıyla Anadolu’ya çıkarken ırk, din, dil, mezhep farkına bakmadan halka güvenmiş, halkın gücüne, özgürlük, bağımsızlık ve cumhuriyet özlemine bel bağlamıştı. Mustafa Kemal Anadolu’ya çıkarken, her türlü manda ve dışgüdüm anlayışını da elinin tersiyle itmiş, “Bağımsızlık ve Hürriyet Benim Karakterimdir” demiştir. Bu Anadolu halkının ortak sesi ve gücü olmuştur.”dedi.


Sarı Zeybekler Başkanı KURT konuşmasının devamında şunları kaydetti :
“Bu anlayış ve inanç, bağımsızlık savaşının zafere ulaştırılmasıyla önce cumhuriyete, sonra demokrasiye dönüşmüş, giderek daha ileri, daha çağdaş, katılımcı bir uygulamayla hem bağımsız, hem de laik cumhuriyetimizi bugüne kadar taşımıştır. Bütün bu sürecin altında, temelinde, başlangıcında 19 Mayıs ruhu, 19 Mayıs düşüncesi yatmaktadır. O nedenle 19 Mayıs 1919’un 99’ncu yıldönümünü bir kez daha kutluyor, başta gençlerimiz olmak üzere herkesi bu tarihi günün anlamını, önemini kavramaya, laik Cumhuriyetimizi, Cumhuriyetin kazanımlarını kararlılıkla sahiplenmeye ve savunmaya çağırıyor, Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve O’nun izinden gidenleri saygıyla şükranla selamlıyoruz.


Bizi bu konuda bir asır önce uyaran Ata’mızın Gençliğe Hitabesi’ni ve Bursa Nutku’nu unutmadık. Bu vesile ile her Türk gencini yeniden Kuvva-i Milliye ruhunu taşımaya ve yüceltmeye çağırıyoruz. Mustafa Kemal’den aldığımız bağımsızlık meşalesini umutla ve gururla taşıyacağımızı ifade eder bu kararlılığımızı son nefesimize kadar sürdüreceğimize yüce halkımız önünde bir kere daha ant içeriz.
Ne mutlu Türk’üm diyebilene…”
Özellikle çocukların ve gençlerin yoğun ilgisini çeken sergi 21 Mayıs cumartesi akşamına kadar açık olacak.

En az 10 karakter gerekli