Şırnaklı öğrenciler Antakya Bilim Merkezi’nde

Şırnaklı öğrenciler Antakya Bilim Merkezi’nde

ABONE OL
18 Haziran 2021 11:38
Şırnaklı öğrenciler Antakya Bilim Merkezi’nde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şırnak ili Uludere ilçesine bağlı Şenoba Beldesi Üçtepe Ortaokulu öğrencilerimizin sosyal medya üzerinden yaptığı çağrıya olumlu cevap veren Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, öğrencileri ağırladı.


Başkan Yılmaz, Şırnaklı öğrencilere kahvaltı ikramında bulundu. Ardından da bilim merkezini gezdirdi. Başkan Yılmaz, öğrencileri kabul ettiği programda yaptığı konuşmada, “Şırnak ili Uludere ilçesine bağlı Şenoba Beldesi Üçtepe Ortaokulu öğrencilerimizin sosyal medya üzerinden yaptığı, şehrimize ve Antakya Bilim Merkezimize gelme isteğini geri çevirmedik. Öğrencilerimizin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşıma istinaden harekete geçerek onları şehrimize davet ettik ve çocuklarımızın Antakya Bilim Merkezi’ni ziyaret etme hayalleri gerçek oldu. Antakya Bilim Merkezimiz kısa sürede çok yol alarak, ülkemizin dört bir köşesinden kıymetli öğrencilerimizin ilgi odağı oldu. Astronomi, Uzay Bilimleri, Robotik Kodlama, Akıl ve Zeka Oyunları eğitimlerimiz ile Türkiye’deki pek çok bilim merkezi arasında yerimizi almaktan mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimiz dün şehrimizin tarihi ve kültürel açıdan önemli olan pek çok yerini gezdiler. Antakya el sanatları müzemizde onlarla sohbet ettik, şehrimiz hakkında bilgiler verdik. Bugün de Bilim Merkezimizi ziyaret edecekler. Onları Antakya’mızdan güzel anılarla uğurlarken, gelecekte kendilerinin de birer bilim insanı olmalarını temenni ediyor, ülkemize, milletimize ve ailelerine hayırlı evlatlar olarak yetişmelerini diliyorum.
ÖĞRENCİLERİMİZİN BURAYA GELMESİNDE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİM
Öğrencilerimizin buraya gelmeleri ve şehrimizi de gezebilmeleri konusunda destek veren öncelikle Şırnak Valisi Sayın Ali Hamza Pehlivan’a, Şırnak İl Milli Eğitim Müdiresi Sayın Nazan Şener’e, Uludere Kaymakamı Sayın Ahmet Solmaz’a, Uludere Belediye Başkanı Sayın Sait Ürek’e, Uludere İlçe Milli Eğitim Müdürü Mikail Demirtaş’a ve şehrimizde konaklamalarını sağlayan Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan’a, Hatay İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kemal Karahan’a ve Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mesut Çerko’ya teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli