“Think Global, Act Digital” Projesi Başlıyor

“Think Global, Act Digital” Projesi Başlıyor

ABONE OL
26 Nisan 2021 15:27
“Think Global, Act Digital” Projesi Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugüne kadar uyguladığı çeşitli projelerle eğitimde fark yaratan İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Romanya’nın Targu Mures kentinde faaliyet gösteren Scoala Gimnaziala “Friedrich Schiller” okulu koordinatörlüğünde “Think Global, Act Digital – Strong partnerships to support digital education” , “Küresel Düşün, Dijital Hareket Et, Dijital eğitimi desteklemek için güçlü ortaklıklar” isimli projeyi hayata geçiriyor. 2021-2023 yılları arasında uygulanacak projede öğrencilerin dijital becerilerini geliştirecek etkinlikler planlanıyor.

Proje hakkında bilgi veren İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdür yardımcısı Hanefi ZOBAR, projenin farklı ülkelerde hizmet veren farklı kademelerde ,6 tane eğitim kurumu ve 3 araştırma geliştirme kurumu arasında geniş bir ortaklık tarafından geliştirildiğini belirtti. Projenin aynı zamanda Covid19 salgınını sırasında yeni sisteme adapte olmakta zorlanan öğretmen, veli ve öğrencilere yönelik kapsayıcı ve yenilikçi eğitim geliştirmeyi hedeflediğini ekledi.
Projenin, Romanya Scoala Gimnaziala “Friedrich Schiller” okulu müdürü Dana Bendris koordinatörlüğünde, Hollanda, Litvanya, İspanya, İtalya, Türkiye’den değişik okullar ile Petru Maior” Lisansüstü Derneği ve Edu Yayınevi ortaklığı yürütüldüğünü belirten ZOBAR, sözlerine şöyle devam etti. “ Covid19 sürecinde yaşanan zorluklar, bu zorlukların üstesinden gelebilmek için bizleri farklı arayışlara yönlendirdi. Değişik ülkelerde farklı ortaklarla bir araya gelerek, böyle bir proje yazmaya karar verdik. Projemizde, öğrencilerimize yönelik BT etkinlikleri yapılarak, TECH-HUB grupları oluşturulacak. Kodlama, robotik, oyun programlama ve oyunlaştırma konusunda tutkulu öğrencilerin kesişme noktalarına erişebilecekleri, yarışmalara katılabilecekleri ve üniversite uzmanlarının özel eğitimlerine katılabilecekleri çevrimiçi bir iletişim alanı oluşturulacak. Aynı zamanda, öğretmenler de BT eğitim kurslarından yararlanacak ve farklı konularda etkileşimli dersler içeren sanal bir kütüphane oluşturulmasını destekleyecektir. Projemizin ilk toplantısını geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdik. Covid19 tedbirleri kapsamında, şuan toplantılarımıza online olarak devam ediyoruz. Bu projeye desteklerinden dolayı Avrupa Komisyonu’na teşekkür ediyoruz.”
İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, 2014 yılında itibaren Erasmus+ projelerine ağırlık verdiklerini belirten okul müdürü Kadiriye YIRTICI, bu tür projelerin hem eğitim kalitesinin artırılmasına hem de okulların Avrupa ağını oluşturmasına katkı sağladığını belirterek, projede emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkürlerini sundu.

En az 10 karakter gerekli