“Yalçın: 15 Milyon dolarlık ihracat yaptık”

“Yalçın: 15 Milyon dolarlık ihracat yaptık”

ABONE OL
5 Şubat 2022 09:47
“Yalçın: 15 Milyon dolarlık ihracat yaptık”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Beyzade FM&TV’de Ali Rıza Tütüncüoğlu’nun sunduğu Gündem Özel programında gündeme damga vuran açıklamalarda bulundu.

5 yıl önce 0 dolarlık ihracatı olan Yayladağı’nın bugün itibariyle sadece çilekten 15 Milyon Dolarlık ihracat yaptığını belirten Yalçın, ilçede 7500 kişiye istihdam sağlandığını ifade etti. 30 bin kişiyi ilçede ağırladıklarını belirten Yalçın, bu yıl turist sayısının da ihracattan elde edilecek gelirin de katlanarak artacağına inandığını ifade etti. Başkan Yalçın, 1 yıl önce göreve gelişinin 1. yıldönümünde gerçekleşen programda izleyicileri selamladı. Başkan Yalçın yaptığı konuşmada; “4 Şubat 2021 yılında Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Cumhur İttifakı’nın adayı oldum. 5 Şubat’ta yapılan seçimde oyların tamamını alarak başkanlığa geldim. Cumhurbaşkanımız ile 25 dakika Yayladağı üzerine sohbet ettim. O görüşmeden büyük moralle çıktım. Biz de Cumhurbaşkanımızın omuzundaki yükü Yayladağı ölçüsünde kaldırırsak ne mutlu diye düşündük ve yola çıktık.

KARLA YOĞUN MÜCADELEMİZ OLDU

Öncelikle kar senesi var senesidir. Biz barajdaki suyu nasıl yetiştiririz diye düşünürken kar yağışı ile barajımız doldu. Son 30 yılın en yoğun yağışını aldık. 40 santime ulaşan kar kalınlığı oldu. İlk gün 27 mahallenin yolu kapandı. Ekiplerimizle birlikte kapanan yolları açmak için mücadele ettik. İlk olarak köylere ulaşımı açtık. Araçlarımız 7/24 çalıştı. Mücadeleyi de koordinasyonlu olarak yapınca tıkanmalar ve kapanmalar çok kısa sürede giderildi. Köylerde acil ihtiyaçları olan vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Acil hastalarımız, kronik hastalarımızın tespitini yaptık. Çok şükür geç kalan hastalarımız olmadı. Afet oldu, mal kayıpları oldu, ancak can kaybımız olmadı çok şükür. İlçemizde merkeze yakın 3 mahalleye doğalgaz getireceğiz. Doğalgaz projemiz ilçemize hayırlı olsun.

6 BİN TON ÇİLEKTEN 15 MİLYON DOLAR GELİR ELDE ETTİK

Yayladağı’nın kurtuluşu tarımdadır. Sanayi bölgemiz de açılıyor. Turizmde de önemli atılımlar yapılıyor. Ancak ilçemizin kurtuluşu tarımdadır. İlçemizde çilek, mantar ve tütün ilçemiz için çok önemli. 10 bin ton çilek üretti 6 bin ton çileği ihraç ettik. Her yıl portakal sezonunda dışarıya göç eden Yayladağılı vatandaş bu yıl Urfa’dan işçi aldı. 300 işçi ilçemizde çilek topladı. Mantar’da 15 bin dekar kapalı alanda üretim sürüyor. Tütün’ü biraz izinli ve kotalı satmamız gerekiyor. İzinleri alma noktasında öncü olduk. 3 üründen 200 Milyon TL gelir elde ederken 7500 kişiyi istihdam ettik. 5 yıl önce ilçemizin ihracattaki payı sıfır dolar iken sadece çilekten geçen yıl 15 Milyon Dolarlık ihracat yaptık. Bu yıl 6 bin dekarı aştı. İlçemize yatırımcılar geldi. Yayladağı’nda soğuk hava depoları yaptılar.

İLÇE TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Geçen yıl sezonun yarısından itibaren hizmet vermemize rağmen 5 ayrı kamp yapıldı ve toplamda 30 bin turisti ilçemizde ağırladık. Bu yıl sayının çok daha fazla olacağını söyleyebilirim. İlçemize kazandırdığımız teknelerle denizden turist getireceğiz. Bu da ilçemiz turizmine katkı sağlayacaktır. 16 Şubat’ta Kapalı Spor Salonu’nda Medeniyetler Korosu ve çeşitli etkinliklerimizin olacağı şampiyonluk gecesi düzenliyoruz. Herkesi Yayladağı’mıza bekliyoruz. Yayladağı olarak Cumhur İttifakı İl Başkanlarımıza projelerimize yaptıkları katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bölge milletvekilimiz olması dolayısıyla Sabahat Özgürsoy Çelik Yayladağı ile yakından ilgilendi. Diğer milletvekillerimize de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bizim Yayladağı Belediyesi olarak whatsapp ihbar hattımız da var. Tüm vatandaşlarımız sorunları buraya bildirirse çözümü kısa sürede yapılacaktır. Hepimiz hata yapıyoruz. Allah bizleri büyük hatalar yapmaktan korusun” ifadelerini kullandı.

Haber: Hikmet OTUZBİR

En az 10 karakter gerekli