“Yayladağı’nda festival heyecanı dinmiyor”

“Yayladağı’nda festival heyecanı dinmiyor”

ABONE OL
8 Ağustos 2021 14:54
“Yayladağı’nda festival heyecanı dinmiyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın son dönemde yıldızı art arda yapılan yatırımlarla parlayan ilçesi olan Yayladağı’nda 20.’si düzenlenecek olan Çilek ve Aba Güreşi Festivali’nin heyecanı dinmiyor. Konser ve konser türü programları ertelenen ancak sportif faaliyetleri süren festival kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında şampiyonlar belli oldu. Ayrıca festivale adını veren çilek figürü ve ilçenin ekonomik gelir kaynaklarından olan mantar figürleri de ilçeyi süslüyor. Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın’ın talimatlarıyla ilçede festival hareketliliği sürüyor.

ÇELİK: HERKESİ YAYLADAĞI’NA BEKLİYORUZ

AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, ilçenin son dönemde ivmesinin sürekli yükseldiğini belirterek, “Yayladağı’mız doğal güzellikleri ile Hatay’ın cennet köleşerinden. Belediye Başkanımız da bu güzellikleri yeni eserlerle süslüyor ve ilçeyi güzelleştiriyor. Bu güzellikleri tanıtmak amacıyla da bir festival tertip edildi. Ancak ülkemizde devam eden yangınlar nedeniyle bir süre erteleme ihtiyacı doğdu. Ertelenen festivalimiz önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecektir. Tüm vatandaşlarımızı festival programlarımıza ve Yayladağı’mızın güzelliklerini görmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

ŞAMPİYONLAR KUPALARINA KAVUŞTU

Yayladağı’nda çilek ve aba güreşi festivali kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında şampiyon olan kişi ve takımlar kupalarına kavuştu. Spor müsabakalarına toplamda 434 aktif sporcu katılırken futbol, voleybol ve masa tenisi branşlarında yarışmalar gerçekleştirildi. Müsabakalar sonucunda futbolda Sebenoba Gençlik Spor takımı, voleybolda Tumama Spor, masa tenisinde ise Osman Çete şampiyonluğa ulaştı. Müsabaka şampiyonlarına kupalarını Başkan Yalçın takdim etti. Sporcuları tek tek kutlayan Başkan müsabakalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Turnuvalarımız sonuçlandı. Toplam 434 aktif sporcunun katıldığı turnuvalarda tüm sporcularımızı gönülden tebrik ediyorum. Başta Ertuğrul Türkoğlu ve Spor Komitesinde görev alan genç kardeşlerime ve hakemlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Festivalimizin düzenlenmesinde maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Festival ve Güreş ağalarımız Akdoğan inşaat ortakları Ali Dokgöz ve Kubilay Utanç’a teşekkürlerimizi sunuyorum. 20. Geleneksel Aba Güreşi ve Kültür Sanat Festivali kapsamında düzenlediğimiz Futbol, Voleybol ve Masa Tenisi turnuvalarının final maçları tamamlandı. Futbol Turnuvası 1.si Sebenoba Gençlik Spor, 2.si Karaköse Gençlik Spor, 3.sü Hilal Spor. Voleybol Turnuvası 1.si Tumama Spor, 2.si Sebenoba Gençlik Spor, 3.sü A Takımı Spor. Masa Tenisi Turnuvası; 1.si Osman Çete, 2.si Ali Yılmaz, 3.sü Kerem Bilgin. Turnuvalara katılım gösteren, terlerini spor birlikteliği üzerine akıtan tüm takımlarımıza, tüm spor severlere teşekkür eder, dereceye giren takımlarımızın ve sporcularımızın başarılarının devamını dilerim” ifadelerini kullandı.

YAYLADAĞI’NIN FİGÜRLERİ MEYDANLARI SÜSLEYECEK

Yayladağı’nda festival programı kapsamında ilçenin önemli gelir kaynakları olan çilek ve mantar figürleri ilçede Avcılar Piknik Alanı’ndaki kavşağa yerleştirildi. Ayrıca tütün ve lokum figürleri de önümüzdeki günlerde kavşaklara yerleştirilecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, “Çilek ve Mantar Figürlerimiz yerini aldı. Yayladağımızın sembol ürünlerini tanıtmak ve ilçe girişlerini güzelleştirmek için başlattığımız çalışmalar sürüyor. Avcılar piknik alanı karşısındaki kavşağa yaptığımız Çilek ve Mantar figürlü anıtımız büyük oranda tamamlandı. İlçemize hayırlı uğurlu olsun. Yine güzel memleketimizin sembolü olan tütün ve lokumumuzu da önümüzdeki günlerde kavşaklarımızda sergileyeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. İlçede festival heyecanı her daim diri tutulurken, önümüzdeki günlerde başlayacak olan Çilek ve Aba Güreşi Festivali’ne yoğun katılımın olması bekleniyor.

(Haber: Hikmet OTUZBİR)

www.hataybuyuksehirgazetesi.com

En az 10 karakter gerekli