Yayladağı'nda Hizmetler Göz Dolduruyor

ABONE OL
29 Eylül 2020 13:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın incisi dediğimiz ilçelerinden biri olan Yayladağı’nın değişim rüzgarı  Mustafa Sayın’ın hizmetleriyle başladı. İlçenin tüm mahalleleri kaliteli ve kesintisiz hizmet görerek yenileniyor. Mahallelerde günlük rutin temizlik, çöp toplama, akarsu ve dere ıslahı çalışmaları, taş duvarlar, mahalle içi yollar ve çok çeşitli alanlarda hizmetler yapılmaya devam ederken, vatandaş ile Belediye arasındaki güzel bir diyalog yaşanıyor. Halkın başkana direkt olarak ulaşabildiği şeffaf belediyecilik anlayışını Yayladağı’na kazandıran Başkan Sayın, yaptığı çalışmalarla tüm kesimlerin beğenisini kazanıyor. Başkan Sayın’ın etrafına topladığı alanında uzman isimlerle Türkiye’de ilk olan ve örnek olacak çalışmalar kazandırdığı Yayladağı, son iki yılda çok sayıda büyük organizasyona da ev sahipliği yaparak adını ülke genelinde duyurdu.
YAPILAN HİZMETLER SAYMAKLA BİTMİYOR
Başkan Mustafa Sayın döneminde yapılan çalışmalar saymakla bitmiyor. İlçede eksikleri hızla tespit ederek kolları sıvayan ve tüm çalışmaları bizzat takip eden Sayın, Yayladağı’na layık projeleri, milletvekillerinden aldığı destek ile kısa sürede hayata geçirerek, imrenilecek bir başarıya da imza atıyor. Başkan Sayın’ın şimdiye kadarki görev süresi boyunca hayata geçirdiği çalışmalardan bazıları ise şöyle;
1-    Belediye personellerini ve ailelerini evlerinde ziyaret ederek kurum içi dayanışma ve moral motivasyonlarını arttırmaya yönelik çalışma yapılmıştır.
2-    İlçeye bağlı 47 mahallenin güncel durumu kamera çekimi yapılarak kayıt altına alınmıştır.
3-    5000 Kişilik Aba Güreşi ve Festival Alanı Yapımı. Türkiye’de ilk çevreye duyarlı örnek bir proje olup, İş Başlama ve Bitirme süresi 46 Gün de Gerçekleştirilmiştir.
4-    130 Yataklı Öğrenci Evleri Yapımı. ( 10 Yıl Süre İle Yap İşlet Devret Modeli ile yapıldı.)
5-    102 Daire Toki Toplu Konut İhalesi Yapılarak Konutların Kura Çekimi Tamamlanmıştır.
6-    Belediye Hizmet Binasının Onarımı Yapıldı.
7-    İlçe Merkezi Çok Amaçlı Salonunun Onarımı Yapıldı.
8-    İlçeye bağlı Kurtuluş Mahallesi Merkez Camii Bitişiğinde Bulunan 2 Adet Eski Yapı Evin Satın Alınması. Satın Alınan 2 Ev Yıkılarak 1 Evin Yerine Muhtarlar Derneği, Hanımlar Lokali ve Misafirhane Projesine Başlanıldı. Diğer Evin Yerine ise İbadethane Hizmetlerinde Kullanılmak Üzere Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne Devri Yapıldı.
9-    İlçe Sınırları İçerisinde Kurulacak Olan Sanayi Sitelerimizin İmar Uygulamaları Çalışmaları Bitirilerek İfraz Yapım Aşamasına Getirilmiştir.
10-    Belediye , İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak proje kapsamında Kültür Merkezi ve Millet Kıraathanesi Yapım İşlemi İhale Aşamasına Gelmiştir.
11-    İlçe Merkezi ve Mahallerde Yol Bakım ile Parke Taşı Yapılmaya Devam Edilmektedir.
12-    Mahallerde Bulunan Çiftlik Yollarının Staplize Yapımı ve Genişletilmesi Yapılmaya Devam Edilmektedir.
13-    Okullarda Bakım Onarım ve Boya İşleri Yapılmıştır.
14-    İlçe Sınırları İçerisinde Bulunan 7 Mahallede Camii Ses Sistemleri Yenilenmiştir.
15-    İlçeye Bağlı Camilerin Düşük Maliyette Olan Onarım Boya Yapımı ve Temizlik İşleri Düzenli Olarak Yapılmaktadır.
16-    İlçe Sınırları İçerisinde Bulunan 75 Adet Metruk Binanın Yıkımı Tamamlanmıştır.
17-    İlçe Adına Her Yıl Yapılan Geleneksel Yayladağı Festivali ve Aba Güreşlerinin 19.su 24-25 Ağustos 2019 Tarihlerinde Gerçekleştirilmiştir.
18-    İlçeye Bağlı Mahallelerde yaklaşık 12000 m2 Taş Duvar Yapım İşi Gerçekleştirilmiştir.
19-    Sürekli Olarak Cenaze Taziyeleri, Düğün Merasimlerine Katılım Gösterilerek, Sivil Toplum Kuruluşları, Pazar Yerleri Ziyaret Edilmiş, Hasta, Yaşlı ve Engelli Ziyaretleri Yapılmaktadır.
20-    İlçeye Bağlı Şenköy Mahallesinde Çanakkale Ruhu Müzesi Bitim Aşamasına gelmiştir.
21-    11 Milyon Ağaç Dikimi Kampanyasında İlçe Orman İşletme Şefliği ve Sivil Toplum Kuruluşları ile Ortaklaşa 5000 Adet Fidan Dikimi Gerçekleştirilmiştir.
22-    Öğretmenler Günü Olan 24 Kasım’da İlçemizde Görev Yapmakta Olan Öğretmenler Adına Kokteyl Programı Düzenlenerek Onlarla Birarada Öğretmenler Günü Kutlanmıştır.
23-    Ak Parti İlçe Başkanı,  İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Mahalle Temsilcileri ile Beraber Ankara’da TBMM’de Ak Parti Grup Toplantısına Katılım Gösterildi.
24-    Ramazan Ayı Süresince Günde Ortalama 500 Kişiye İftar Yemeği Verilmiştir.
25-    Suriye’den Ülkemize Gelmiş Türkmen ve Arap Kardeşlerimizde Toplantılar Yapılarak Yardım ve İkramlarda Bulunuldu.
26-    Mahalle Muhtarları ile İstişare Toplantıları Yapılmaktadır.
27-    12 Aralık 2019 Tarihinde Ankara’da Yapılan Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şurası Katılarak İlçemizin Tanıtımı Yapılmıştır.
28-    Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve İlçe Halkının Katılımı ile Kızılay Kurumuna Kan Bağışında bulunduk.
29-    İlçenin sınır başlangıcı olan Altınözü yol kavşağından başlayarak Yayladağı Gümrük Sınır kapısına kadar toplam 3.200 adet ağaçlandırma çalışması yapılmıştır.
30-    İlçeye bağlı Yazılıtaş Mesire Alanında Projelendirilen Gönül ve Sevgi Adası Yapım İşinin % 80’i Tamamlanmıştır.
31-    Çilek Reçeli Mutfağı Projesi Tamamlandı.
32-    Karakılçık Bulgur Değirmeni Yapım İşi Devam Etmektedir.
33-    İlçeye Bağlı Mahallelerde 100 gün de 100 Tandır Projesi Yapımına Başlanıldı.
34-    Taşocağı Ruhsatı alınarak Kaplama Taş İmalatı Olarak Üretime Başlıyoruz.
35-    Çilek Kurutma Tesisi Yapımı İhale Aşamasına Getirildi.
36-    İlçede bulunan Eski Cezaevi’nin Adalet Bakanlığı’ndan Tahsis Talebi Yapıldı. Burada 4 Milyonluk Çilek Dilimleme Doğrama Ambalajlama ve Şoklama Projemiz Sanayi Bakanlığı Tarafından Onaylandı.
37-    Corona Virüs İle İlgili Mücadele Kapsamında Nüfus Yoğunluğu Olan Yerlerde Dezenfektan Stantları Kuruldu. İlçemiz 47 Mahallesine ait Tüm Konutlar ve İşyerleri Dezenfekte işlemi yapıldı. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara yardımlar yapıldı.
38-    Romen Kardeşlerimizin Oturduğu Sokak Restore Edilerek Örnek Bir Sokak Haline Getirildi.
39-    Dalış Turizmi İle İlgili Gözlüce Fenk Çiftliği Meydan Köy Yanında Proje Çalışmaları Yapılarak Bakanlık Onayına Gönderildi.
40-    İlçeye Bağlı Mahallelerde Prestij Caddesi Yapımına Başlanıldı.
41-    İlçeye Bağlı Yayıkdamlar Mahallesinde Küçük ve Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Yapan Vatandaşlarımıza 52 Adet Yayık Dağıtımı Yapıldı.
42-    İlçeye Bağlı Bezge, Aşağıpulluyazı, Ayışığı ve Eğerci Mahalleleri için Çok Amaçlı Salon Projeleri Tamamlanarak İhale Aşamasına Gelmiştir.
43-    İlçenin Baraj ve Sulama Kanalları Afad Kapsamında Değerlendirilerek İhalesi Yapılıp İşe Başlanıldı.
44-    Toplum Sağlığı ve 112 Acil İstasyonu Hizmet Binasının İhalesi Yapılarak İnşaatına Başlanıldı.
45-    İlçeye Avrupa Birliğince Yapılacak Olan 6 Okuldan 2’si Olan 24 Derslik Okulun Projesi Hazırlanarak Eylül Ayı İçerisinde İhalesi Yapılacaktır.
46-    İlçe Kaymakamlık Binasın Eski Olması Nedeni İle Yeni Kaymakamlık Binası Yapımı İle İlgili Kurumlardan Görüş Alınarak 5000 m2 alanlı Yeni Bina İçin Projelendirme Çalışmaları Başlatılmış Olup, Bu Proje Kapsamında İlçemizde Bulunan Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Tek Çatı Altında Toplanması Sağlanacaktır.
YAYLADAĞI’NIN ADI PROJELERLE ANILACAK
Hayat geçirilen projelerin çok azının yazılabildiği buna benzer çok sayıda projenin yanı sıra, ilçede iş istihdamı ve turizm potansiyelini arttıracak birkaç proje de Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın döneminde Yayladağı’na kazandırılacak. Türkiye’nin en güneyindeki ilçenin adı, önümüzdeki dönemde yatırım, istihdam ve projelerle anılacak. Vatandaşların büyük desteği ile rekor kırarak başkanlığa seçilen Başkan Sayın da halktan aldığı destek ile pek çok projeyi daha ilçesine kazandırmak için gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli