YAZI BÖLÜM-1 Antakya’da İşin Özü İzzettin Yılmaz Sözü

YAZI BÖLÜM-1 Antakya’da İşin Özü İzzettin Yılmaz Sözü

ABONE OL
21 Ekim 2021 08:39
YAZI BÖLÜM-1 Antakya’da İşin Özü İzzettin Yılmaz Sözü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, başkanlığa geldiği günden bu yana kenti geliştirmeye, hizmetleri ardı ardına kazandırmaya devam ediyor.

Başkanlığa adaylığını koyduğu dönemde ilçenin eksiklerini, potansiyelini ve birlikte çalışacağı ekibi belirleyen Başkan Yılmaz, büyük teveccühle başladığı görevinde ilk günden bu yana hizmetleriyle takdir toplamaya devam ediyor. Başkan Yılmaz, başkan Yardımcıları Orhan Mursaloğlu, Alev Seçmen, Rezzuk Ayoğlu ve Engin Sözer olmak üzere tüm personelleriyle gerçekleştirdiği koordineli çalışmalarıyla ilçedeki tüm mahallelerde hizmet önceliğine göre çalışmaları gerçekleştirmeye devam ediyor.

YENİ MİLLET BAHÇESİ VE KÜLTÜR MERKEZİ

Antakya’ya yeni Millet Bahçesi ve Kültür Merkezi yapılması konusunda önemli adımlar atan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Antakya’nın en büyük ihtiyaçlarından olan millet bahçesinin yapım işini üstlendi. Eski stadyumun yerinde yapılacak olan ve 15 Temmuz Milli İrade Parkı ile birleştirilecek olan millet bahçesi ile Antakya’nın nefes alması planlanıyor. Ayrıca çok kapsamlı kültür merkezi ile de sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapılacak.

ÖNCELİKLİ HİZMET EĞİTİM

Önceliğim dediği eğitim alanında çok kapsamlı çalışmalar gerçekleştiren Başkan Yılmaz, Antakya Bilim Merkezi’ni kente kazandırdı. Öğrencilerin planetaryumda çeşitli videolarla, Güneş Sistemi ve Gezegenlerle ilgili bilgi edindikleri bilim Merkezinin bahçesinde kurulan teleskoplarla da dolunay gözlemi yapıldı. Mobil araç ile teleskoplar mahallelere giderek gökyüzü meraklılarının merakını giderdiler. Ayrıca bilim merkezi, farklı şehirlerden gelen öğrencilere de ev sahipliği yaptı. Öğrencilere ücretsiz olarak sunulan kurs programlarıyla hem aile bütçelerine katkı sağlanıyor, hem de başarılı öğrenciler yetiştiriliyor. Antakya Belediyesi, eğitim ve öğretime verdiği önem doğrultusunda ön lisans ve lisans mezunlarına yönelik YDS – YÖKDİL hazırlık kursları düzenliyor. Ayrıca ücretsiz olarak ersim kursu, YGS hazırlık kurslarıyla da öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunuluyor. Antakya Belediyesi bünyesinde açılan ücretsiz yaz spor kurslarıyla yüzlerce öğrenciye ücretsiz yüzme, futbol, basketbol gibi spor dallarında eğitim verildi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM

Antakya Belediyesi, ihtiyaç sahibi binlerce vatandaşa gıda yardımı yaptı. Ramazan ayı boyunca yapılan yardımlarla binlerce aile Ramazan ayını huzur içinde geçirdi. Ayrıca, yılın farklı dönemlerinde yardıma muhtaç vatandaşlara yardımlar da yapıldı. Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz sokağa çıkma yasağı süresince ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı ve vatandaşlara maske dağıtımı da gerçekleşti.

MOBİL ÇORBA ARACI HER YERDE

Koronavirüs döneminde görevi başında bulunan güvenlik güçlerine sıcak ikramlar yapıldı. Mobil çorba aracı ile namaz çıkışlarında binlerce vatandaşa da sıcak çorba, tatlı, aşure gibi ikramlar yapıldı.

PARK VE YEŞİL ALAN SAYISI ARTIYOR

Antakya Belediyesi, şehrimize bir yandan yeni çocuk oyun parkları kazandırırken, bir yandan da mevcut oyun parklarını yenilemeye devam ediyor. Antakya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü; çocuk oyun alanı, spor alanı, park, bahçe ve yeşil alan konusunda sürdürmüş olduğu çalışmalar neticesinde şehrimizin dört bir yanında yeni parklar kurarken bir taraftan da eski parkların bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Kışlasaray, Serinyol ve Akasya Mahallelerine yeni parklar açıldı. Mahallelerdeki yeşil alan miktarının da artmasını sağlayan Antakya Belediyesi, vatandaşların rahat nefes alabilecekleri mekanlar oluşturuyor. Çocuk oyun gruplarının bulunduğu alanlarda kauçuk zemin kaplama çalışmaları gerçekleştiren ekipler, çocukların en ufak bir düşme anında yara almalarını engellemek için önlem alıyor. Ayrıca parklardaki yeşil miktarının arttırılması için farklı türdeki ağaç dikimleri de devam ediyor.

ANTAKYA BELEDİYESİ VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Antakya Belediyesi Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların evde kalmaları için dışarıdan olan ihtiyaçlarına yardımcı olmaya devam ediyor. Belirlenen numaraları arayarak talepte bulunan ve ihtiyaçlarını bildiren 65 yaş ve üzeri ile kronik hastalıkları olan vatandaşların talepleri ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’ aracılığıyla kayıt altına alınıyor. Antakya Belediyesi’nin yönlendirilen talepleri karşılanarak yaşlılara destek sağlanıyor.

KENT MEYDANI PROJESİNE DESTEK

Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın huzurunda imzalanan Vakıf İşhanı’nın yerine yapılacak olan kent meydanı projesine Antakya Belediyesi büyük destek verdi. HBB’nin engellemelerine rağmen yapılması planlanan projede Antakya Belediyesi de büyük paya sahip olacak.

MAHALLELER ÇOK AMAÇLI SALONLARLA DONATILDI

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ın talimatlarıyla Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Alahan, Esenlik, Akasya Mahallelerine çok amaçlı salonlar inşa edildi. Diğer çok amaçlı salonların düzenlenmesiyle çok sayıda mahalle modern çok amaçlı salonlara kavuştu. Diğer mahallelerde de salon yapımları yakın zamanda başlatılacak.

EVDE BAKIM HİZMETLERİ’NE TAM NOT

Antakya Belediyesi, Gönül Belediyeciliği kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşlar için Evde Temizlik ve Evde Bakım hizmetini tüm hızıyla sürdürüyor. Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada; Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Evde Temizlik ve Evde Bakım ekibi, 65 yaş ve üstü büyüklerimize sunulan hizmet kapsamında ev temizliği, saç ve sakal kesimi, çamaşır yıkama, ütüleme, bozulan eşyaların tamiri, sökülen giysilerin onarımının yapıldığı belirtildi. Antakya Belediyesi, gönül belediyeciliği anlayışıyla yaşlı vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

İBADETHANELER RUTİN OLARAK TEMİZLENİYOR

Antakya Belediyesi, kent genelindeki 95 mahallede bulunan ibadethaneleri son sistem makinelerle rutin olarak temizleyerek vatandaşların huzur içinde ibadet yapmalarını sağlıyor. Covid-19 salgınının yayılımını önlemek ve tertemiz bir ortamda vatandaşların ibadetlerini gerçekleştirebilmeleri amacıyla tüm ibadethanelerin halıları yıkanıyor, ıslak zeminleri, bahçeleri, şadırvanları, camilerin tüm kapı ve pencereleri, ibadethane temizlik ekiplerince temizlenerek ibadete hazır hale getiriliyor. DEVAM EDECEK (Haber: Hikmet OTUZBİR)

En az 10 karakter gerekli