YERLİ VE MİLLİ SANAYİNİN ŞAHLANIŞININ MİMARI, BABASI Özdemir BAYRAKTAR!

YERLİ VE MİLLİ SANAYİNİN ŞAHLANIŞININ MİMARI, BABASI Özdemir BAYRAKTAR!

ABONE OL
19 Ekim 2021 11:04
YERLİ VE MİLLİ SANAYİNİN ŞAHLANIŞININ MİMARI, BABASI Özdemir BAYRAKTAR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kimden bahsettiğimi anladığınızı düşünüyorum. Yakın zamanda 72 yaşında vefat eden Baykar İnsansız Hava Aracı Sistemlerinin (İHA) Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir BAYRAKTAR’ DAN bahsediyorum.

                Mekânı cennet olsun… Hakikaten Milli Sanayiinin %15 lerden %75 lere ve daha yukarılara gelmesinde müthiş bir payı olan, gayretiyle, samimiyetiyle, inancından, değerlerinden asla taviz vermeden, yılmadan, usanmadan, pes etmeden, o muazzam araştırmacı ruhuyla ömrünü ülkesine, milletine, insanlığa adadı.. Adam gibi adam merhum Özdemir BAYRAKTAR…

                Hani bizim Anadolu kültüründe, inancımızın, ecdadımızın yapısında  var ya “Ahilik prensipleri” ..İşte tam da o Ahilik prensiplerini iliklerine kadar yaşayan, yaşatan ve uygulayan bir mucit..

                O Ahilik prensipleri dediğimiz aslında ahlaki yaşantının ta kendisi olan bir büyüğümüz.. Maddi, ilmi, teknik birikimin yanı sıra manevi, ahlaki, etik kuralları birleştiren ve hayata geçiren numune bir şahsiyet..                          

                O bu birikimini sadece kendisiyle bırakmamış, eser bırakmış, kendisi gibi çıtayı daha da yukarılara çıkartacak hayırlı, ahlaki yönden bozulmamış, kendilerini vatana, millete, ülkesine adamış, ilmi teknik yönden de teçhizatlı evlatlar bırakmış.. Maşallah.. Rabbim emsallerini çoğaltsın..

                Selçuk ve Haluk Bayraktar kardeşler, inanıyorum ki; merhum babalarının bıraktığı bayrağı Allah rızası için, insanlığın faydasına olacak şekilde en yukarılara taşıyacaklardır.. Ne mutlu o babaya, ne mutlu o evlatlara, ne mutlu ki onlara bu fırsatı tanıyan devlet büyüklerimize, Sayın Cumhurbaşkanına ve onlara sahip çıkan aziz milletimize..

                Sosyal Medyada twıtter hesabında Sihaların mucitlerinden, Türkiye’mizin düşmanlarının korkulu rüyası, yerli ve milli evladımız Selçuk Bayraktar kardeşimiz hislerini şu şekilde paylaşmış:

“Babam, canım, arkadaşım, rehberim, dava yoldaşım Hakkın rahmetine yürüdü, Kanını, canını, sağlığını, varlığını milletimizin tam bağımsızlık mücadelesine vakfetti. İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciun. O’ndan geldik O’na döneceğiz.” 

                Maşallah.. Bu ifadesiyle Tam Bağımsızlık yolundaki mücadeleye vurgu yapılırken, bir yandan da manevi yönden teslimiyeti en güzel şekilde anlatan mü’mince bir duruş.. Rabbimden sabır diliyorum.

                Savunma sanayinde dışa bağımlılığa neşter vuran, Merhum Özdemir Bayraktar abimiz ve değerli evlatlarının hayat hikâyeleri ibretliktir.  Hep bir mücadele ile 7/24 çalışarak, gayretle, bu millet için ne yapabiliriz koşturmacası.. Gecikmiş ilerlemenin, hak edilen yere ulaşmanın beyin fırtınaları, araştırma geliştirme ve sabırla, samimiyetle sonuçlara ulaşma… Tebrik ediyorum.  Hedefleri ve vizyonları olan bir aile, bir milli duruş..

                İHALARIN, SİHALARIN babası olan merhum Özdemir BAYRAKTAR büyüğümüze Allah’tan rahmet ve değerli evlatlarına, Türkiye’mize sabır diliyorum.                 Bayraktar ailesi ve daha nice başarılı, hasbi, kalbi ve akli kendini milletine adayan nesillere ihtiyacımız var.. Başarılarının devamını canı gönülden diliyoruz. Her daim millet olarak maddi ve manevi destekçileri olmaya devam edeceğiz..

En az 10 karakter gerekli