Yeşildal: Hatay çöp,çukur,çamur,çarçur: çuvallamaya kurban edildi

Yeşildal: Hatay çöp,çukur,çamur,çarçur: çuvallamaya kurban edildi

ABONE OL
8 Haziran 2021 14:05
Yeşildal: Hatay çöp,çukur,çamur,çarçur: çuvallamaya kurban edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal, gündemi değerlendirdi. İl Binası’nda gerçekleşen basın toplantısına Başkan Yeşildal’ın yanı sıra ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve partili vatandaşlar katıldı.

Başkan Yeşildal, yaptığı değerlendirmede, “AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak toplantılarda vurguladığımız bir şey var. Bizler şehrimizi çok seviyoruz. Hiç kimse bu şehre hizmet gelmesini istemiyorlar diyemez. Bu şehrin her rengini seven bir ekibin bu şehre hizmet gelmesini engellemesi gibi bir durum olamaz. Bugüne kadar Cumhur İttifakı olarak şehrimize yapılan ve planlanan hizmetlerle ilgili desteklerimiz şunlardır. Antakya Kemal Şeyhoğlu Caddesi ile ilgili Vali Doğan’ın huzurunda 10 milletvekilinin katılımıyla bir toplantı gerçekleşti. Kurtuluş Caddesi dünyanın gıptayla bakması gereken bir caddedir. Bu toplantıda 100 Milyon TL’lik bir kredi izni verdik. Şu dakikaya kadar atılmış hiçbir adım yok. Yine EXPO meselesi ile ilgili yaşanan acı tecrübeleri biliyoruz. Ama madem böyle bir niyet var AK Parti grubu olarak destek verelim denilmiş. Bu konuda da hiçbir talep geri çevrilmedi. Burada da 100 Milyon TL kredi için oy birliği ile karar alındı. Bununla yetinilmedi. EXPO için 175 Milyon TL, 95 Milyon TL de 15 ilçeye yapılacak asfalt, parke ve diğer yatırımlar için tahsis edilmiş. Yine 40 Milyon TL’lik kredi onayı verildi. Bu bütçe HBB bütçesinin dışında alınan destekler.
50 İSTESİNLER, 100 VERELİM, YETER Kİ PLANLI OLSUNLAR
HBB ve HATSU’nun da 2 Milyar TL kaynağı var. Bununla da yetinmedik. Yerel yönetime destek olmak amacıyla HADO projesi ile ilgili Madenli’deki balıkçı barınağını tahsis ettik. Buranın uygun zemine kavuşması için oraya su sporları merkezi ihalesine çıktık. Milletvekillerimizi zan altında bırakmak için izin alamıyorlar dedi. Eski bakanı da işin içine katarak o olsaydı bir telefonla alırdı dedi. 26. günde izin alındı. Buyrun yapın dedik. Henüz adım atılmadı. Bu şehre katma değer sağlayacak her hizmete cevabımız evet olur. Ama muallakta olan sözlere cevabımız ret olur. Yol standardımız çok kötü. Yapması konusunda teşvik edici oluruz. 15 ilçede en elzem noktaları belirleyelim. Bana şu kaynağı verirseniz şuradaki yolları yapacağım desin. Biz destek olmaya hazırız. 50 istiyorsa 100 veririz. Yeter ki şehrin kanayan yarasına merhem olsun.
Peki bu kadar kaynak neden verimsiz kullanılıyor?
Araç kiralama raporlarını sizinle paylaşacağım. Kiralanan 521 aracın 1’ini satın alsa 112 Bin TL, ancak kiralama bedeli olarak 300 Bin TL verildi. Bir belediye kamu yararı görürse aracı satın alabilir. Ama kendisi hükümet bana kiralama dışında yetki vermedi diyerek halkı kandırıyor. Arkadaşlarımız bu konuyu dile getirğinde “Ben 521 aracı total olarak kiraladım. 521 araç içinde pahalı denilebilecek kiralama var, ama ucuza da var. Onları söylemiyorlar. Ben totalde doğru iş yapmışım dedi. 521 araca ödediğim toplam rakam önemli” dedi. Toplamda araç kiralamalarına 80 Milyon TL’dir. Satın alınsaydı 56 Milyon TL olacaktı. Sağlanan destekler bu şekilde çarçur ediliyor. Şehrin öncelikleri doğru planlanmıyor. EXPO inşaatlarının durumu ortada. Pandemi şartlarından dolayı yapamadık deniyor ama özel şirketler kısıtlamalardan muaftı. Defne Turunçlu’da kanayan bir yara var. 3 meclis üyesi de partisinden istifa ederek sivil bir eylem başlattılar. Arıtma tesisi kanayan bir yaradır. Oradaki insanlar HBB Başkanı’nın sözüne itibar etti. Ortada bir iddia var. Burasının kot farkından dolayı bir terfi istasyonu yardımıyla kanalizasyon atıklarının alınıp arıtılması lazım. Ödenek alındığı, ancak terfi istasyonunun yapılmadığı, kanalizasyon sularının da Asi Nehri’ne bırakıldığı iddiaları var. Buradaki insanlar 12 yıldır bu insana güvenip oy verdiler. Biz Cumhur İttifakı olarak vatandaşın lehine, Hatay’ın menfaatine olan her işe onay veririz” ifadelerini kullandı.
Başkan Yeşildal’ın konuşmasının ardından ilçe belediye başkanları da söz alarak açıklamalarda bulundular.

En az 10 karakter gerekli