Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi 2024-2025 eğitim öğretim yılını coşkulu bir mezuniyet töreniyle taçlandırdı.
Tayfur Sökmen Kampüsü Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törende konuşan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren mezun hekimlere, “Sizler modern tıbbın bilge mimarlarısınız.” dedi.
HEKİMLİK MESLEĞİ BİR DİPLOMADAN DAHA FAZLASI: “O, BİR ÇAĞRIDIR”
“Bugün bir yolun sonu değil, aslında büyük bir yürüyüşün başlangıcındayız.” diyen Rektör Eren, tıp fakültesinin bugün yalnızca mezun vermediğini, insanlığın kadim yolculuklarından biri olan hekimliğin yeni yolcularını karşıladığını söyledi. Hekimliğin bir diplomadan daha fazlasını anlattığını ekleyen Rektör Eren, “O bir çağrıdır. Bir bilgi çağrısı, bir vicdan çağrısı, bir varoluş çağrısıdır. Ve işte siz o çağrıya kulak verenlersiniz.” İfadelerini kullandı.
TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ 13. MEZUNLARINI VERDİ
Programda 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin anısına video gösterimi yapıldı. Ardından mezun öğrencilerden oluşan kolaj gösterimi ile devam etti. Fakülte 1.’si Ayşegül Yılmaz mezuniyet kütüğüne levha çaktı. Ve dereceye girenlere diploma ve plaketleri takdim edildi. Zorlu bir eğitim-öğretim döneminin yorgunluğu, keplerin coşkuyla havaya atılmasıyla unutuldu. Mezuniyet sevinci, öğrencilerin, ailelerinin ve hocalarının yüzlerinde gurur ve mutluluk olarak yankı buldu.
GENEL
02 Temmuz 2025KÖŞE YAZILARI
02 Temmuz 2025GÜNDEM
02 Temmuz 2025GÜNDEM
02 Temmuz 2025GÜNDEM
02 Temmuz 2025GÜNDEM
02 Temmuz 2025GÜNDEM
02 Temmuz 2025