Altınözülüler HATSU zulmüne isyan etti

Altınözülüler HATSU zulmüne isyan etti

ABONE OL
7 Temmuz 2021 09:13
Altınözülüler HATSU zulmüne isyan etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Hanyolu Mahallesi’nde oturan ve vatandaşlar 6 yıldan bu yana süren HATSU zulmüne isyan ettiler. Hanyolu Mahallesi Çiftlik Sokak’ta yaşayan ve tarımcılıkla geçimlerini sağlayan vatandaşlar, kendilerine defalarca söz verilmesine rağmen HATSU tarafından kazılan yollarının yapılmadığını ve meydana gelen tozdan mahsullerinin zarar gördüğünü ifade ettiler. Çiftçilikle uğraşan vatandaşların ürünleri tozdan telef olurken, ev ve arazileri bu bölgede olan vatandaşlar da tozdan şikayetçi oldular.

SORUMLU LÜTFÜ SAVAŞ VE HATSU’NUN BAŞINDAKİLERDİR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan vatandaşlar, “Bizim yolumuz 2015 yılında kazıldı. Ancak aradan geçen 6 yılda hiçbir çalışma yapılmadan olduğu gibi bırakıldı. Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne defalarca dilekçe ile başvuru yaptık. Bize defalarca yapılacak denildi ancak hiçbir çalışma yapılmadı. 15 gün önce iş makinesi geldi tesviye yapıldı. Asfaltı sorduk, bize asfalt bitti dediler. Bizde Lütfü Savaş’a yazıklar olsun diyoruz. Hep destek verdik. Ancak bizim yolumuz yıllardır bu şekilde. Biz Lütfü Savaş’ı sorunumuzu çözmeye davet ediyoruz. Eğer çözemiyorsa da o koltukta oturmasın. 3000 dönüm üzerine 360 adet asmamız var. Ancak tozdan henüz ürünümüzü toplayamadan kuruyup gitti. Ben çoluğuma çocuğuma nasıl ekmek götüreceğim. Bugün Gıda Tarım İlçe Müdürlüğü’nden yetkililer gelip hasar tespiti yaptılar. Benim ürünümün %85’i bozulmuş. Bunun sorumlusu Lütfü Savaş ve HATSU’nun başında bulunanlardır” ifadelerini kullandılar.

HAZİNEMİZİ ALDI, AMA BİZİ YOLSUZ BIRAKTI

Bir diğer vatandaş ise, “Benim bronşit rahatsızlığım var. Ancak tozdan dumandan sürekli hastalanıyorum. Bizim ürünlerimiz zarar gördü. Hiçbir gelirimiz yok. Tüm mahsulümüz mahvoldu. Çocuklarımız kış ayında bu yoldan çamurlar içinde okula gitmek zorunda kalıyorlar. Bizim suyumuz Altınözü’ndeki 18 mahaleye temiz içme suyu olarak dağılıyor. Bizim en büyük hazinemiz suyumuz. Bizden hazinemizi aldılar. Bunun karşılığında da bize bu yolu reva gördüler. Ben onları Allah’a havale ediyorum. Lütfü Savaş, bu vurdumduymazlığı ile solcu vatandaşların başkanı olduğunu bir kez daha gösterdi. Komşularımızın ürünleri mahvoldu. Biz yıllardır tozun çamurun içinde yaşıyoruz. Bizim sesimizi duysun Lütfü Savaş ve sorunumuzu çözsün. Çözemiyorsa da o koltukta 1 dakika bile kalmasın” şeklinde konuştu. Vatandaşlar ürünlerinin kulanılamaz halde olduğunu belirterek, hem zararlarının karşılanmasını, hem de yollarının yapılmasını talep ediyor. (Haber: Hikmet OTUZBİR)

En az 10 karakter gerekli