Ata toprağına ömrünü adayan adam<br>“SERDAR ÖZYURT”

Ata toprağına ömrünü adayan adam
“SERDAR ÖZYURT”

ABONE OL
26 Ocak 2023 23:36
Ata toprağına ömrünü adayan adam<br>“SERDAR ÖZYURT”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da doğup büyüyen, başarılı çalışmaları ile dünyanın her bölgesinde el üstünde tutulabilecek olan Serdar Özyurt, ata toprağına yapacağı katkı ile geniş kesimin takdirini kazanmayı başardı.


Orta Asya’dan yurdumuza adım attığı günden bu yana 80 ilden büyük teşvik çağrıları almasına rağmen memleketine yatırım yaparak ata topraklarına değer katma yolunu seçen bu güzel insan bence de her türlü takdiri hak etmektedir. İstanbul’da kurduğu silah fabrikası ile Azerbaycan’a Ermenileri dize getirdiği savaşta yardım ederek savaşın seyrini değiştiren isim oldu.
İstanbul’da yüzlerce kişiye istihdam sağlayarak binlerce kişinin evine ekmek girmesini sağlayan genç iş insanı Serdar Özyurt, Suriye krizinin en büyük darbesini yiyen memleketi Hatay’a da böyle bir yatırım kazandırmak için harekete geçtiğinde elbette karşısında büyük sorunlar olacağını biliyordu. Ancak vazgeçmeye niyeti olmadığını bizzat bana her sohbetinde ısrarla söylemişti. Ben kendisine her daim yanında olduğumu belirterek bu kararında ısrarcı olmasını ve Hataylıların ona gereken desteği vereceğini söylemiştim. Hatay’da kalıcı olmasında benim de katkım varsa bu benim için büyük bir onur ve mutluluk sebebidir.
Dünyanın silah almak için sıraya girdiği isim Hatay’a yatırım yapacak ve bundan binlerce Hataylı sebeplenecek. Bundan daha ötesi var mı? Hatay’da bu çapta işletmelerin sayısı parmakla sayılacak kadar az maalesef. Bu yüzden dahi Özyurt’a tam destek verilmesi gerekmektedir. Özyurt Savunma Sanayi A.Ş ‘ni kurarak İstanbul’da Silivri civarında Silah Fabrikasını kuran ve kısa süre de Silah ve yedek parça üretmeye başlayan Özyurt, tamamı yerli ve Milli imkanlarla üretilen silahların üretimine kısa sürede başlayarak dünyanın dikkatini çekmeyi başarmıştı.
Özyurt, Başta ABD olmak üzere orta Asya’ya, Arap ülkelerine ve Türki devletlere silahların yanı sıra yedek silah parçası da üretip bu ülkelere ihracat etmeye başladı. Özyurt’un ürettiği her silah ve her mühimmatın üzerinde Ay Yıldızlı Türk Bayrağının Logosu olması bizleri daha da gururlandırıyordur eminim.
Kendisi kısa zamanda Hatay genelinde yaptığı yardım faaliyetlerle fakir fukaranın yanında olduğunu da gösterdi. Attığı her adım ile yaptığı her yardım ile kendisine milletvekilliği yakıştırması yapıldı. Siyasete de girebilirim diyerek memlekete hizmet yolunda her göreve hazır olduğunu belirten Özyurt’a bu görevin tevdi edilmesi halinde çok başarılı olacağına tam olarak inanıyorum.
Ben Hatay’da taş üstüne taş koyanın her daim yanında olma şiarıyla hareket ederek Özyurt’a çıktığı kutlu yolda başarılar diliyorum.

Hikmet OTUZBİR
Hatay Büyükşehir Gazetesi
İmtiyaz Sahibi

En az 10 karakter gerekli