BAŞKAN GÜZEL’DEN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN GÜZEL’DEN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI

ABONE OL
5 Mart 2021 09:38
BAŞKAN GÜZEL’DEN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
8 Mart 1857 tarihinde, New York kentinde insanca çalışma ve yaşama koşulları için mücadele veren 40 bin kadın işçinin, “8 saatlik çalışma süresi” ve “eşit işe eşit ücret” istemleriyle daha iyi çalışma koşulları sağlanması için bir tekstil fabrikasında greve başlamış, ancak polisin işçilere saldırması ve patronlar tarafından, fabrika binasına kilitlenen işçi kadınlar, beklenmedik bir şekilde çıkan yangın sonucunda 129 kadın işçi hayatını kaybetmiştir. Tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçilerin anısına 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak anılması önerisi getirilmiş olup, öneri oybirliğiyle kabul edilmiştir.
Maalesef günümüzde kadınlarımız halen dez avantajlı gruplar içerisinde yer almakta  ezilmekte, hor görülmekte, istismara uğramakta ve öldürülmektedir.
Yasal boşluklardan kaynaklanan eksiklikler kadına karşı şiddeti arttırmakta ve emeğinin sömürülmesine neden olmaktadır. Bu sebeple bizler toplumun duyarlı vatandaşları olarak pozitif ayrımcılığı en doğru biçimde uygulayacağız.
Mustafa Kemal Atatürk’ün ;
“Kahraman Türk kadını!
Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın.”
Sözüyle de, kadınların yerinin çok değerli olduğunu ve yüksek bir mertebeye konduğunu anlamış oluyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, kadınlarımızın ve kız çocuklarımızın eğitimine gereken önemin verilmesini, kadınlarımızın ekonomik, sosyal ve siyasi alanda daha da yüksek düzeyde yer almalarını, kişisel haklarına sahip çıkmalarını ve daha refah bir yaşam standardına sahip olmalarını temenni ediyor, tüm kadınlarımızın 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

En az 10 karakter gerekli