DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
STERLIN 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BIST %
BITCOIN 2048194-2,43%
Hatay
20°

KAPALI

12 38

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

ÇALIŞKAN: HERKESİN GÖZÜ KULAĞI ASGARİ ÜCRETTE

ÇALIŞKAN: HERKESİN GÖZÜ KULAĞI ASGARİ ÜCRETTE

ABONE OL
19 Haziran 2023 10:30
ÇALIŞKAN: HERKESİN GÖZÜ KULAĞI ASGARİ ÜCRETTE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkenin öncelikli gündemi ekonomi olduğunu belirten Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, “İktidar kanadından beklenen, seçim meydanlarında verdiği sözleri yerine getirmesi. Bununla nasıl başa çıkacakları meçhul. Ortada yol haritası, çözüm paketi yok.

Sadece ithal elemanlarla işin düzeleceğini sanmak da çaresizliğin bir sonucu. Dışarıdan ithal isimlerle; “bugüne kadar yapılan her şeyin yanlış” olduğunu söyleyen bir Maliye Bakanı ve karanlık ağlarla çevrili olduğu iddia edilen Merkez Bankası Başkanıyla çalışmak durumunda kalmaları şimdiye kadar afra tafralı meydan okumalarının, hamasi laflarının boşa çıktığının ve her şeylerinin ters yüz olduğunu gösteriyor. 20 yıldır ürettikleri ve yürüttükleri politikalarla ülke faiz batağına saplanmıştı. Esas değiştirmeleri gereken şeyin söylemleri değil, icraatları ve politikaları olduğunu anlamakta umarız gecikmezler. Korkarız anladıklarında iş işten geçmiş olacak.” dedi.

DIŞ POLİTİKADAKİ GÜVEN BUNALIMI

Sorunlar sadece ekonomiyle de sınırlı olmadığına değinen Milletvekili Çalışkan, “Bir güven bunalımı var. Son dönemde vatandaşlık verilen yabancı ve göçmen sayısı meçhul. Bu da büyük bir tehdit oluşturuyor. Avrupa Birliği, Türkiye’ye vize vermekten çekiniyor. Çünkü o kadar çok kontrolsüz vatandaşlık verildi ki bunların kime ne zaman ne kadar verildiği endişe uyandırıyor. Ayrıca ülkedeki ortamdan kaçmaya çalışan başka ülkelere kaçış arayışına giren insanların yoğun vize talebi ürkütüyor. Hatta yeşil pasaportlar bile prestijini yitirmiş durumda. Yeşil pasaportlular bile gümrük kapılarında sıkıntı yaşıyor.” dedi.

HERKESİN GÖZÜ KULAĞI ASGARİ ÜCRETTE

Hükümetin ve ülkenin en önemli gündemi ekonominin birinci sırasında bugünlerde asgari ücret yer aldığını belirten Milletvekili Çalışkan; “Seçimden önce büyük vaatler havada uçuşmuştu. Muhalefetin bu konudaki iddialı, cesur ve cüretkar vaatlerine karşı hükümet seçmeni ikna etmek için kendisi sürekli belki de tutamayacağı sözleri verdi.

Bütçeyi, dengeyi, etkilerini, getirisini götürüsünü hesap etmeden “O ne veriyorsa ben beş fazlasını veririm” yaklaşımı da önümüzdeki günlerde etkisini gösterecek. Burada vergi yükünün ve faizin hafifletilmesi, israfın ve yolsuzluğun önlenmesi en önemli kaynak olarak görülüyor. Bunu da not düşelim.” dedi.

KAYNAKLAR ÇARÇUR EDİLMEMELİ

Ayrıca Milletvekili Çalışkan, “Kaynakları çarçur ederseniz, ekonomideki belirsiz durum devam eder. Acı reçete hepimizi bekliyor. Hükümetin karşı karşıya bulunduğu, herkesin kabullenmesi gereken durum bu. Unutulmamalı ki yokluk arttığı sürece; ahlaksızlık, huzursuzluk, asayiş olayları artar. Bu konuda yetkililerin doğru planlar yaparak kalıcı tedbirler ve çözümler üretmesi asli vazifesidir. Ülkenin kalkınması için doğru yol haritası bulması da elzemdir. Bunun dışındaki yapılacak hiçbir çalışma ile sorunlar çözülmüş olmaz.” dedi.

En az 10 karakter gerekli