DOLAR 32,3533 0.31%
EURO 35,1467 -0.05%
STERLIN 41,0942 0.09%
ALTIN 2.307,971,35
BIST %
BITCOIN 22765992,55%
Hatay
10°

AZ BULUTLU

05 03

İMSAK'A KALAN SÜRE

ÇİNÇİN SİGORTA ŞİRKETLERİNE SERT ÇIKTI

ÇİNÇİN SİGORTA ŞİRKETLERİNE SERT ÇIKTI

ABONE OL
26 Aralık 2022 16:33
ÇİNÇİN SİGORTA ŞİRKETLERİNE SERT ÇIKTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde gideri karşılamadığı gerekçesiyle sigorta poliçesi kesmeyen sigorta şirketlerine Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, sert çıktı.

Şirketlere vatandaşı zor duruma soktuklarını belirterek etik olma uyarısında bulunan Çinçin, açıklamasında; “Bazı sigorta şirketlerinin son günlerde teminatlardaki artış ve primlerin maliyetleri karşılamaması nedeniyle zorunlu trafik sigortası tanzim etmekten kaçındıkları ve poliçe kesmemek için bahaneler ürettikleri yönünde acenteler tarafından komitemize yoğun şikayetler gelmektedir. Bu durumun etik olmadığı gibi yasalara da aykırı olduğunu, hem sigorta acentelerini ekonomik olarak etkileyecek hem de trafikte sigortasız dolaşan araç sayısının artmasına sebep olacaktır. Trafikte sigortasız dolaşan araçların karışacağı kazalar sebebiyle telafi edilemeyecek maddi mağduriyetler oluşacaktır.

VATANDAŞIN SATIN ALMA ÖZGÜRLÜĞÜ KISITLANMAKTADIR

Özellikle şehrimiz ekonomisinin bel kemiğini oluşturan turizmde, ulaştırma ve nakliyat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerimizi, en önemlisi vatandaşlarımızı ilgilendiren bu sorunun çözülmesi büyük önem arz etmektedir. Bu durum ayrıca sigorta acentelerimizi doğrudan etkilemekte olup acentelerle sigortalıları karşı karşıya getirmiş, acenteleri neredeyse poliçe kesmez duruma düşürmüştür. Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Genel Şartlarında sigorta priminin ne şekilde tahsil edileceği açıkça belirtilmesine rağmen, sigorta şirketlerinin son zamanlarda zorunlu trafik sigortası yapılırken sırf poliçe tanzim etmemek adına ödeme seçeneklerini sınırlandırarak vatandaşın ekonomik satın alma özgürlüğünü kısıtlamaları hem etik değil, hem de kanunlara aykırıdır. Bu durum sigorta acentelerini ekonomik olarak olumsuz etkilemektedir. Bu kapsamda konunun sigorta sektörü meclisinde gündeme alınarak çözüm yolları hakkında çalışmalar yapılması hususunu önemle arz ederim” ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli