CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAŞKAN ADAYLARINI AÇIKLADI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAŞKAN ADAYLARINI AÇIKLADI

ABONE OL
3 Şubat 2024 21:29
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAŞKAN ADAYLARINI AÇIKLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antakya Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda konuştu.

Siyaseti millet için değil, kendi ikballeri için yapanların içler acısı halinin ortada olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: “Daha 8 ay öncesine kadar yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor, Halil İbrahim sofrasından bahsediyorlardı, bugün bakıyorsunuz hepsi birbirine düşman kesildi. Daha 8 ay öncesine kadar Türkiye’yi birlikte yönetmekten, ülkeye güya gerçek demokrasiyi getirmekten söz ediyorlardı, bugün birbirlerinin seçim afişlerine dahi tahammül edemiyorlar. Daha düne kadar ’13. Cumhurbaşkanımız’ diye adeta pamuklara sardıkları adayı, bugün Ankara’da bir ofisin dört duvarı arasına hapsettiler. Aylar boyunca illeri beraber gezmişler, beraber video çekmişler, işin aslını bal gibi bildikleri halde ‘seçim gecesi kazanıyoruz’ yalanını beraber söylemişlerdi. Sonra ne oldu? Yenilginin tüm faturasını tek bir kişiye kesip elbirliğiyle kendilerini temize çıkardılar. Meselenin trajikomik yanı Bay Kemal’in, gemisini ilk terk edenleri CHP listelerinden Meclis’e sokarak, en büyük iyiliği yaptığı siyasi yan kesiciler olmasıdır.”

“BUGÜN DE AYNI DEĞERLERİN SAVUNUCULUĞUNU YAPIYORUZ”

CHP ve eski ortakları arasındaki tartışmaların kendilerini ilgilendirmediğini belirten Erdoğan, “Biz, Cumhur İttifakı olarak dün nerede durduysak bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz. Biz, dün neyi savuruyorsak bugün de aynı değerlerin savunuculuğunu yapıyoruz.” dedi. Türk siyasetinin böyle bir duruma düşürülmesine üzüldüklerini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti: “Beklentilerine cevap bulamayan muhalif seçmende siyaset kurumuna karşı bir güvensizlik oluşuyor. Bundan da en büyük zararı demokrasimiz görüyor. Böyle bir tabloya seyirci kalamayız. Cumhur İttifakı olarak kendilerini muhalif sıfatıyla tanımlayan kardeşlerimize de ulaşmak, onların da siyasi taleplerine çözüm üretmek, onlara da umut vermek, cesaret aşılamak mecburiyetindeyiz. Başkaları ne yaparsa yapsın bizim yolumuz kardeşlik yoludur, muhabbet yoludur, 85 milyonun birlik ve dirliğini sağlama yoludur.”

Yunus Emre’nin “Ben gelmedim dava için, benim işim sevgi için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim” dizelerini okuyan Erdoğan, şöyle konuştu: “Biz de gönül diliyle konuşacak, gönüllere dokunacak, kalpleri fethetmeye çalışacağız. Bunun için önümüzdeki 56 gün boyunca tempomuzu sürekli artırmamız gerekiyor. Cumhur İttifakı olarak seçime girdiğimiz yerlerde gerek AK Parti gerekse MHP adayları için aynı samimiyetle, aynı azim ve fedakarlıkla çalışıp sandıkta netice almanın yoluna bakacağız. Medya ve sosyal medya mecralarında yürütülen çalışmaları elbette önemsiyoruz ama bunların hiçbirinin vatandaşla yüz yüze iletişimin yerini alamayacağını da gayet iyi biliyoruz. Önümüzdeki dönemde sizlerden bu hassasiyetle seçim çalışmalarımızı sürdürmenizi bekliyorum.”

“MEHMET ÖNTÜRK İLE YENİ DÖNEME KAPI ARALAYACAĞIZ”

Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleriyle birlikte Mehmet Öntürk ve ekibi sayesinde kentte yeni bir döneme kapı aralayacaklarını kaydetti. İlçe belediye başkan adaylarını da açıklayan Erdoğan;

Altınözü Belediyesi’ne Rıfat Sarı

Antakya Belediyesi’ne İbrahim Naci Yapar

Arsuz Belediyesi’ne Değer Tultak

Belen Belediyesi’ne İbrahim Gül

Defne Belediyesi’ne Gökhan Köse

Dörtyol Belediyesi’ne Ömer Oğuz Uçar

Erzin Belediyesi’ne Erhan Akı

Hassa Belediyesi’ne Selahattin Çolak

İskenderun Belediyesi’ne Mehmet Dönmez

Kırıkhan Belediyesi’ne Ömer Erdal Çelik

Kumlu Belediyesi’ne Mehmet Deli

Payas Belediyesi’ne Bekir Altan

Reyhanlı Belediyesi’ne Ahmet Selman Yumuşak

Samandağ Belediyesi’ne Seyit Ali Aslan

Yayladağı Belediyesi’ne Mehmet Yalçın’ın aday gösterildiğini duyurdu.

En az 10 karakter gerekli