Dörtyol Fen Lisesi’nden 31 öğrenci Tıp Fakültesine yerleşti

Dörtyol Fen Lisesi’nden 31 öğrenci Tıp Fakültesine yerleşti

ABONE OL
8 Eylül 2021 16:17
Dörtyol Fen Lisesi’nden 31 öğrenci Tıp Fakültesine yerleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dörtyol’da emeğin başarıya dönüştüğü okul Dörtyol Fen Lisesinde geçen yıl 52 öğrenci üniversite vizesi alırken, bu sene sayı 75 öğrenciye yükseldi. Dörtyol Fen Lisesi içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde dahi öğrencilerinin emeklerini başarıya dönüştürmeyi başardı.

31 öğrencisini ülkenin değişik üniversitelerinde Tıp Fakültelerine yerleştirmeyi başaran Fen Lisesi, bu yıl Hacettepe Tıp Fakültesinin İngilizce bölümüne de iki öğrenci gönderdi.

Boğaziçi Üniversitesine 1, Bilgisayar Mühendisliğine 6, Yazılım Mühendisliğine 1, Ortadoğu Teknik Üniversitesine 1, Diş Hekimliği 6, Hukuk fakültelerine 6, Eczacılık Fakültesine 2, Endüstri Mühendisliğine 2, Havacılık ve Uzay mühendisliğine 2, Makine Mühendisliğine 1, Endüstri Mühendisliğine 1, Matematik Mühendisliğine 1, Hemşirelik 2, İlköğretim Matematik 4, Diyetisyenlik 1, İngilizce Öğretmeni 1, Psikoloji 1 ve İletişim Fakültesine 1 öğrenci olmak üzere bu yıl Fen Lisesinden mezun olan 75 öğrenci üniversitede kendilerine akademik kariyer yolunu çizdi. 

Elde edilen bu başarıda öğretmen ve velilerin büyük fedakarlıkları olduğunu belirten Dörtyol Fen Lisesi Müdürü Çağatay Çaça; “Biz emeğimizin başarıya dönüşeceğini velilerimize taahhüt etmiştik. Bu gün 31 tanesi tıp fakültesi olmak üzere toplam 75 öğrencimize Üniversite kapılarını açarak bu sözümüzü yerine getirmiş olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarıda en büyük pay sahibi bizlere inanan velilerimize aittir. Evlatlarımız örgün eğitimdeki disiplinlerini salgın süreci boyunca da muhafaza ederek derslerine titizlikle çalıştılar ve eğitimden hiç kopmadılar. Okulumuzun tüm kadrosu bu konuda üstün bir fedakarlık sergiledi. Dörtyol Fen Lisesi ailesine teşekkür ediyor, yavrularımıza üniversite hayatlarında başarılarının devamını diliyorum” dedi. 

En az 10 karakter gerekli